• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tervitused tumedalt poolelt

  22aastasel vene juurtega, kuid Ameerikas sündinud ja seal elaval muusikul-laulukirjutajal Zola Jesusel (kodanikunimi Nika Roza Danilova) on päevavalgust näinud kolmas album.
  Väga erilise, madala, jõulise ja kauni vokaaliga naismuusiku eelmised plaadid on olnud põnevad ja seepärast olid ootused uue loomingu suhtes üsna suured.
  Album hakkab päriselt pihta teise palaga, mis kannab pealkirja "Avalanche". Oma nukra kõla, veidi veniva ja kergelt depressiivse vokaaliga on see lugu Zola Jesusele väga omane. "Hikikomori" on veidi popilikum kui eelnevad, kuid ei pääse eriti kaugele Zolale iseloomulikust tumeda ambient'i haardest.
  Aeg-ajalt näib läbi albumi kõlavat üks ja seesama bassirütm, mis terviku kokku seob. Minu lemmik on kindlasti "Ixode", mis oma veidi popilikus vormingus ühendab Zola Jesuse ooperlikult klassikalise ja tumedalt võimsa vokaali väga moodsa ning veidi isegi tantsulise elektroonilise tausta ja bassirütmidega. See lugu võiks mängima jäädagi.
  Tundub, et helivoogude võime paeluda hakkab tuhmuma kusagil seitsmenda pala juures. Üldiselt on tegemist siiski omapärase ja vahva seguga elektroonilisest sound'ist ja tumedast kaasakiskuvast vokaalist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.