Kriis kukutas RBSi kasumit

Romet Kreek 04. november 2011, 09:58

Suurbritannia valitsuse kontrolli all olev suurim pank Royal Bank of Scotland teatas kolmanda kvartali kasumi 63 protsendisest kukkumisest, vahendas Bloomberg.

Ärikasum ilma väärtuste ümberhindamiseta kukkus 726 naelalt 267 miljonile. Analüütikud ootasid 343 miljonilist kasumit.

„Meie investeerimispank oli vaid tagasihoidlikult kasumlik kolmandas kvartalis, olles samal tasemel konkurentide tulemustega,“ ütles juhatuse esimees Stephen Hester. „Ootame neljandas kvartalis keeruliste olude jätkumist.“

Investeerimispanganduse tulud kukkusid 29 protsenti, 1,1 miljardile naelale. Tulu languse taga on kasvanud Kreeka võlakirjade maksujõuetuse kartused, mis vähendas kauplemist ja aktsia- ja võlakirjaemissioonide korraldamist Euroopas.

RBSist kuulub 83 protsenti valitsusele, kes omandas aktsiad hinnaga 50,2 penni.

Eile langes aktsia hind 1,4 protsenti, 22,8 pennile.

Panga puhaskasum kasvas 1,15 miljardilt naelalt 1,23 miljardile. Numbris sisaldub 2,36 miljardi naelane raamatupidamisliku krediidiväärtuse muutus. Raamatupidamisliku veidruse tõttu peab pank võtma oma emiteeritud võlakirjade hinna tõustes sisse kahjumi ja kandma kahjumit, kui hind langeb, kuna teoreetiliselt peaks pank võla tagasiostmisel kasumi või kahjumi realiseerima.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. November 2011, 09:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing