• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kriis kukutas RBSi kasumit

  Suurbritannia valitsuse kontrolli all olev suurim pank Royal Bank of Scotland teatas kolmanda kvartali kasumi 63 protsendisest kukkumisest, vahendas Bloomberg.

  Ärikasum ilma väärtuste ümberhindamiseta kukkus 726 naelalt 267 miljonile. Analüütikud ootasid 343 miljonilist kasumit.
  „Meie investeerimispank oli vaid tagasihoidlikult kasumlik kolmandas kvartalis, olles samal tasemel konkurentide tulemustega,“ ütles juhatuse esimees Stephen Hester. „Ootame neljandas kvartalis keeruliste olude jätkumist.“
  Investeerimispanganduse tulud kukkusid 29 protsenti, 1,1 miljardile naelale. Tulu languse taga on kasvanud Kreeka võlakirjade maksujõuetuse kartused, mis vähendas kauplemist ja aktsia- ja võlakirjaemissioonide korraldamist Euroopas.
  RBSist kuulub 83 protsenti valitsusele, kes omandas aktsiad hinnaga 50,2 penni.
  Eile langes aktsia hind 1,4 protsenti, 22,8 pennile.
  Panga puhaskasum kasvas 1,15 miljardilt naelalt 1,23 miljardile. Numbris sisaldub 2,36 miljardi naelane raamatupidamisliku krediidiväärtuse muutus. Raamatupidamisliku veidruse tõttu peab pank võtma oma emiteeritud võlakirjade hinna tõustes sisse kahjumi ja kandma kahjumit, kui hind langeb, kuna teoreetiliselt peaks pank võla tagasiostmisel kasumi või kahjumi realiseerima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.