• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Loe, Märt Otsa soovitused elektripakkujale

  Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots rääkis tänasel Äripäeva ja advokaadibüroo GLIMSTEDT korraldatud konverentsil "Energia 2011, 2013, 2020 - väljakutsed ja võimalused" sellest, milline on energiaettevõtte vastutus tarbija ees ning soovitas neil selgitustööd mõistlikult teha.

  "Lobby tegemine on halvem kui avatud turu konkurents, aga seda tuleks teha mõistlikul tasemel. See on konkurentsi takistav tegur," lausus Ots.
  Ots lisas, et kauplejad peaksid hoiduma ka turumanipulatsioonist. "Eestis on see reguleerimata. Väärtpaberiseadus ei reguleeri toorainete börsi. Konkurentsiseadus ütleb, et on keelatud turguvalitseva seisundi kuritarvitamine ning kartellikokkulepped," selgitas Ots.
  Jaemüüjatele soovitas Ots mitte põlata kodutarbijat. "Ei maksa ära põlata kodutarbijat, ta toob teile ka selle väikse leiva lauale," sõnas Ots.
  Ta lisas, et võrguettevõtte kohustus on müüa oma võrguga liitunud tarbijale elektrit põhjendatud hinnaga.
  Ots rõhutas, kuitarbija tahab elektritarbijat  vahetada, siis peab see toimuma kiiresti ja probleemideta. "Tarbijatele üleskutse on see, et 1. jaanuar 2013 ei juhtu mitte midagi. Keegi ei tõmba stepslit välja. Need, kes on Eesti Energia kliendid, selleks ka jäävad, kui ei soovi pakkujat vahetada," nentis Ots. Ta lisas, et ainuke asi, mida me täna ei tea, on see, mis juhtub elektri hinnaga ja see sõltub majanduse seisust sellel ajal.
  Ta selgitas, et poliitika ei saa mõjutada elektri tootmise hinda, aga saab mõjutada elektri aktsiisi ja subsiidiume.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.