Anne Oja • 14. detsember 2011 kell 5:04

Asekantsler: ohtlik on Soome ja Rootsi suur osa Eestile ekspordis

Eestile on pigem ohtlik see, et Rootsi ja Soome osakaal kogu Eesti ekspordist on kokku 28 protsenti, mitte see, et Venemaa-suunaline eksport on tõusnud 14%ni, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas.

"Huvitav küsimus, aga ei saa kindlat protsenti panna, et 10, 20 või 30 protsenti," vastas ta Äripäeva küsimusele, kui palju võiks Eesti venemaale eksportida, et see poleks riigile ohtlik.

"Pigem võiksime vaadata, et igale turule ekspordi absoluutmahud kasvaksid. See, et Venemaa osakaal Eesti ekspordimahust on 14%, on väga hea. Pigem on ohtlik see, et Eesti ekspordib Rootsi ja Soome nii palju," sõnas Kuningas ja lisas, et Venemaa ekspordimahtu võiks koguseliselt kindlasti veelgi kasvatada.

Oktoobri seisuga moodustas Eesti eksport Soome 15% ja Rootsi 13% koguekspordist. Eesti peaminister Andrus Ansip on öelnud, et Eesti ei tohiks lubada Venemaale üle 10% koguekspordist, et mitte muutuda idanaabrist liialt sõltuvaks.

Hetkel kuum