Romet Kreek • 27. jaanuar 2012 kell 7:47

LHV: Tallinna Vee kasum ületas tugevalt prognoose

Tallinna Vee finantstulemused põhitegevusest vastas suures joones LHV prognoosidele, kuid tänu muudele ärituludele ja madalamatele finantskuludele ületas puhaskasum tugevalt prognoose, ütles LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

„Ettevõtte käive kasvas neljandas kvartalis 4,9% 13,1 miljoni euroni ning oli seega 2,5% oodatust kõrgem. Tänu kasvavatele tegevusmahtudele ja kulude efektiivsusele suutis Tallinna Vesi põhitegevuse ärikasumit 5,9% kasvatada, teatas ta. „Kuigi ootasime põhitegevuse ärikasumi 8%-list kasvu, siis negatiivset mõju omas siin saastetasude provisjoni Maardust, mis kulubaasi oodatust kõrgemaks viis.“

Ettevõtte puhaskasumi oli 7,7 miljonit eurot ning ületas sellega tugevalt LHV 5,1 miljoni eurost prognoosi, kuid see oli põhjustatud peamiselt madalamatest finantskuludest ja märgatavalt suuremast tulust võrkude ehitusest (1,7 miljonit eurot oodatust kõrgem).

Ettevõtte 2012. aasta tulemused ja väljavaade sõltuvad peamiselt veebruari alguse kohtu otsusest. Kui Tallinna Vesi saab jätkata eesseisva pika kohtutee ajal tänaste veetariifidega, siis võib oodata ettevõttelt kasumlikkuse püsimist tänastel tasemetel. Samas ajutine Konkurentsiameti poolt soovitav hinnalangus võib ära süüa enam kui poole ettevõtte kasumist ja seega ka tuleviku dividendidest.

LHV Panga soovitus Tallinna Vee aktsiale on neutraalne ja hinnasiht 6,0-6,7 eurot aktsia kohta.

Hetkel kuum