8. mai 2012 kell 4:00

Sage reisija vahetas riigikontrolli ministeeriumi vastu

Esmaspäeval sai välisministeeriumi asekantsleriks riigikontrolli eksdirektor Tõnis Saar, kelle lähetuste graafik riigikontrollis oli tihe ja eksootiline.

Suure osa oma tööajast veetis aga Saar möödunud aastal välismaal. Lähetused viisid teda peaaegu kõigile mandritele. Saar viibis 16 lähetuses kokku 72 päeva, see tähendab, et riigikontrolli direktor oli tööreisidel pea kolmandiku tööajast.

Riigikontrolli juures asub Kõrgeimate Kontrolliasutuste Rahvusvahelise Organisatsiooni (INTOSAI) keskkonnaauditi töörühma sekretariaat, mida juhtis direktor Saar. Seetõttu on suurem osa tema lähetustest seotud selle organisatsiooniga. Saar tunnistab, et lähetusi oli mullu tõepoolest palju. "See on kõvasti tervist räsinud," kurdab ta.

Kohati paistab eksdirektori lähetuses viibimise ja ürituse toimumise kuupäevi kõrvutades, et ta oleks justkui asjatult maksumaksja raha kulutanud. "See on täiesti ekslik – kõik kuupäevad näitavad tegelikkuses hoopis ajavahemikku, millal toimus Eestist lahkumine ja Eestisse saabumine ehk see päevade vahemik sisaldab ka sõitu sihtkohta ja tagasi. Seega ei saa rääkida ka hulk päevi enne kuskile saabumisest ja tegevuseta istumisest," sõnab Saar. "Isiklikke ja tööväliseid ettevõtmisi pole ma endale lubanud," rõhutab ta.

Saar kinnitab, et ööbis Marrakeshis (6.-12. märts 2011), Abu Dhabis (28.-31. märts 2011), Buenos Aireses (25.-30. aprill 2011) ja Kuala Lumpuris (10.-13. oktoober 2011) samades hotellides, kus toimusid ka kohtumised. Need on kallid ja väga kallid hotellid.

Pikemalt loe teisipäevasest Äripäevast.

Autor: Kadri Paas, Indrek Kald

Hetkel kuum