Indrek Kald • 15. mai 2012 kell 6:03

Sõõrumaa firma valvab Ukrainas vuti EMi võidukarikat

Ukraina turvafirma USS Security – mille Urmas Sõõrumaa asutas 2008. aastal ja mille kaubamärgi tõi mullu ka Eesti turvaturule –kaitseb jalgpalli Euroopa meistrivõistluste võidukarikat kogu selle Ukrainas viibimise aja.

EMi võitjale kuuluva Henri Delaunay karika turnee jõudis Poolast Ukrainasse möödunud reedel, mil Kiievis peeti sel puhul pidulik tänavaparaad. Kuni pühapäeva õhtuni oli karikas välja pandud Kiievi keskväljakul, kus kõik soovijad said end selle taustal pildistada.

Edasi viibib karikas 14. mail Ivano-Frankovskis, 15.-17. maini Harkivis, 18.-20. maini Donetskis, 21. mail Dnipropetrovskis, 23.-25. maini Lvivis ja 26. mail Odessas. Turnee käigus toimuvad erinevad rahvaüritused.

Juba avaüritusel Kiievis tuli USS Security töötajatel karikat otsustavalt kaitsta, kui feministliku organisatsiooni Femen aktivist rebis ülakeha paljaks ja üritas karikat postamendilt maha lükata. Turvameeste kiire sekkumine päästis karika kukkumisest.

Hetkel kuum