Sirje Rank • 27. september 2012 kell 7:02

Raskustes SAS tõmbab kontserni koomale

Raskustes lennufirma SAS on väga lähedal oma maismaateeninduse haru SAS Ground Handling müügile, mis annab tööd pea kolmandikule lennufirma palgal olevatest inimestest, kirjutab täna Taani majandusleht Börsen.

SAS on muuhulgas reisijate registreerimise ja pagasikäitlemisega tegelevat firmat ka varem korduvalt müüa üritanud, kuid seni on tehingud ametiühingute korraldatud streikide või streigiähvarduste tõttu katki jäänud. Praegu on SASi seis aga sedavõrd kehv, et isegi ametiühingud on aru saanud olukorra tõsidusest ja lubavad läbirääkimisi pidada juba uue omanikuga. Lehe andmeil on võimalikke ülesostjaid mitu, neist kõige tõenäolisem Briti firma Menzies.

Börseni teatel on SAS Ground Handlingu usaldusisikud nii Rootsist, Norrast kui Taanist kutsutud homme erakorralisele koosolekule.

SASil on müügiga kiire. Kui see sünniks veel enne oktoobri lõppu, aitaks see parandada samal kuul lõppeva majandusaasta numbreid. Ettevõte vajab kapitali, Norra, Taani ja Rootsi riigi valitsused, millele kuulub SASist 50%, ei kavatse lennufirmasse pumbatud üheksale miljardile Taani kroonile enam uut raha lisada. Nii ei jää SAS Ground Handlingu müük SASi juhile Rickard Gustafsonile kindlasti ainsaks müügitehinguks.

Viimasest kümnest aastast on SAS kasumiga lõpetanud vaid kahel aastal.

Hetkel kuum