Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  25 rikkamat

  Avalikustame reedel ilmunud Äripäeva Rikaste TOP 500 esimesed 25 nime.

  Täismahus Rikaste TOPi eriväljaande saad tellida SIIT.
  Rikaste TOP 25 
  12. Enn Pant, 97,2 miljonit eurotRahandusministeeriumi kantslerina pani aluse hilisemale Tallink Grupile, mille üks suurimaid omanikke ta praegu on.
  13. Valeri Kovalenko, 96 miljonit eurot BLRT Grupi suuruselt teine aktsionär. Üks, kes pole rahul Fjodor Bermani tegevusega kontserni juhina. Tuli Balti Laevaremonditehasesse 1971. aastal laevaremondijuhiks.
  14. Roman Stroykov, 89,5 miljonit eurotVenemaa hulgikaupmees, kelle Eestis asuv ettevõte vahendab Eestis asuvate tolliladude kaudu Kagu-Aasiast Venemaale tööstuskaupu. Tal on osalus ka Muuga sadamas konteineriteenuseid pakkuvas transpordifirmas Esterson. Selle firma suurim omanik on registreerinud end Kariibi mere troopilistel saartel asuvas väikeriigis Saint Kitts ja Nevis.
  15. Margus Linnamäe, 83,5 miljonit eurotRavimite hulgi- ja jaemüügi, metsa- ja põllumajanduse, loomasööda hulgimüügi, toitlustuse ja kinnisvaraarendusega tegeleva kontserni MM Grupp omanik. Olulisim firma on ravimimüügikett Magnum.
  16. Igor Izraeljan, 81,9 miljonit eurotPaarkümmend aastat tagasi Lasnamäe korteris vineeri vahendamisega äriteed alustanud Igor Izraeljanile kuulub kilpparketi, vineerikastpakendite, kaablitrumlite ja puittaara tootmise ning vineeri ja ehituspapi müümisega tegelev Technomar & Adrem. Ettevõtte tegevusraadius on lai, peamised eksporditurud on Saksamaa, Rootsi, Norra ja Soome. Mitu aastat on firma ka Ukrainas aktiivselt parketimüügiga tegelenud.
  17. Kalev Järvelill, 80,1 miljonit eurotTõusis maksuameti peadirektori ametikohalt Tallink Grupi osanikuks.
  18. Toonart Rääsk, 75,5 miljonit eurotKoos Marko Matvere ja Jaan Tättega ümber maailma purjetanud Rääskile kuulub hotell Metropol. Tema teised firmad Landeste ja Impala tegelevad bürooruumide ja ladude rentimisega ning kinnisvaraarendusega. Rääski omanduses on ka Jõhvi kaubakeskus.
  19. Anatoli Kanajev, 73,5 miljonit eurotMuuga sadamas tegutseva väga eduka Transiidikeskuse omanik. 2012. aasta jaanuaris ostis kaasaktsionär Sergei Artjomovilt 15% suuruse osaluse merekonteinerite terminalist Muuga CT ja viis Transiidikeskuse tütarfirmad emafirma koosseisu.
  20. Peter Hunt, 73,2 miljonit eurotPatju ja tekke tootva Wendre omanik. Wendre tegevus on pidevalt laienenud. 2006. aastal võeti Saksa padja- ja tekitootjalt Brinkhaus üle tekstiilivabrik Poolas. 2009. aastal alustati Pärnu linavabriku ruumides kušettide tootmist, 2010. aastal koliti Eestisse üks Rootsis asunud tootmisüksus ning eelmisel aastal käivitati tootmine Hiinas.
  21. Ants Laos, 70,7 miljonit eurotEdgar Savisaare valitsuses kaubandusministri kohta täitnud Laos on kuulunud erastamisagentuuri nõukogusse ja olnud hiljem seotud toona erastatud ettevõtetega. Aastaid on ta olnud Viru Keemia Grupi (VKG) suuruselt kolmas aktsionär. Nagu 9. kohal asuv Margus Kangro ei pidanud ka Laos VKG osaluse eest suurt raha välja käima. Laos on öelnud, et sai VKG aktsiad, kuna nõustas ettevõtet pikka aega. Nii on Laose ja Kangro kaasamist selgitanud ka VKG suurim omanik Priit Piilmann, kelle sõnade kohaselt oli ettevõte kehvas seisus, kuid Laose ja Kangro abil suudeti firma päästa.
  22. Raul Kirjanen, 70,3 miljonit eurot Talle kuulub enamusosalus Baltimaade suurimas puidugraanulite tootjas Graanul Invest, mis kuulub Euroopa viie suurema tootja hulka.
  23. Toomas Tamm, 70 miljonit eurotToomase ja tema poja Raivo Tamme (tabelis 43. kohal) omanduses olev T.R. Tamme Auto alustas 1988. aastal väikese autovedusid tegeva kooperatiivina. Kümme aastat tagasi osteti aasta seisnud Kiviõli Keemiatööstuse varad ja eelmise aasta lõpus müüdi pool keemiatööstusest Heiti Hääle juhitavale Alexela Energiale. Toomas Tamm on osanik ka firmas Euro Kinnisvaraarendus, mis arendab Tallinnas kortermaju. Tamme firmale Rato Holding kuulub Rakvere linnas asuv spaa- ja hotellikeskus.
  24. Mihhail Gnidin, 68,4 miljonit eurotBLRT Grupi suuruselt kolmas aktsionär. Ka tema pole rahul Fjodor Bermani tegevusega kontserni juhina. Gnidin oli aastaid BLRT õigusdirektor.
  25. Margus Reinsalu, 65,5 miljonit eurotMargus Reinsalu fookus on endiselt Eestist väljas, ta arendab Marokos ja Brasiilias kinnisvara. Suuri võite ei ole tal veel ette näidata.
  Täismahus Rikaste TOPi eriväljaande saad tellida SIIT.
  Autor: 1321-aripaev
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Wall Streeti päev otsa kestnud pinev ootus lõppes lahja lõpuga
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Wendre loob oma jaekaupluste võrgu
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Telia peakontor kärbib pinda veerandi võrra
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.