• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus arutab rohelise energia saatust

  Kui Eesti Energia oli tänavuse aasta rohelise energia kvoodi poole aastaga täis tootnud, keerati kraanid päevapealt kinni ning lõpetati Narvas rohelise energia tootmine. Vastakaid seisukohti tekitanud Narvas biokütuste tootmise teema on täna arutlusel ka valitsuse kabinetiistungil.

  “Praegu saame öelda vaid seda, et teema on valitsuse kabinetiistungil arutlusel ning ootame sisukat arutelu ning täpsemaid suuniseid biokütuste kasutamise kohta. Eesti Energia on jätkuvalt seisukohal, et biokütuste kasutamine Balti elektrijaama koostootmisplokis on odavaim viis toota taastuvelektrit ning selle piiramine ei ole mõistlik,” märkis Eesti Energia juhatuse liige elektri ja soojuse tootmise valdkonnas Raino Pajo.
  Valitsuse eelnõu, mis kehtestataks tagasiulatuva 375 GWh piiri rohelise elektri tootmisele, pole veel kehtimagi hakanud, kuid Eesti Energia tegi tänavu augustis otsuse võimaliku kahjumi vältimiseks.
  ASi Repo Vabrikud juhi Tiit Kolgi hinnangul on Eesti Energia otsuse soov tagada toetuste jätkumine ka eelolevatel aastatel.
  Endise keskkonnaministri ja riigikogu keskkonnakomisjoni liikme Jaanus Tamkivi hinnangul kahjustab Eesti Energia otsus lõpetada Narva elektrijaamades rohelise energia tootmine erametsaomanike huve, sest just nemad müüvad energiafirmale suurema osa põletatavast hakkepuidust.
  Võsa ja raiejäätmetega tegeleva OÜ  ReinPaul üks omanik Paul Tiisler pole Eesti Energia loobumisega rahul. “Ettevõtjale on see ikka raske põmakas. Hästi kergekäeliselt on kogu seda asja tehtud, mõtlemata ettevõtjate peale, kellega on suuri lepinguid sõlmitud. See on lihtsalt prügikasti viskamine,” lausus ta tänavu augustis Eesti Energia otsuse peale lõpetada hakkepuidu sisseostmine.
  Majandusminister Juhan Parts peab piiranguid aga ­õigeks. “Miski ei keela Eesti Energial biomassi edasi kasutada, aga minu arvates oleks põhjendamatu nõuda nii suures ulatuses taastuvenergiatasusid ka sel aastal. Praeguse seisuga on väga suur biokütusemassi kasutamine tõhususe seiskohalt küsitav, aga tarbijale koormav,” märkis Parts augustis.  Ta lisas, et Narva jaamades biomassi kasutamine on tarbijale kindlasti odavam kui näiteks tuulepargid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.