• Jaga lugu:

  45 saadikut taotleb Partsi tagandamist

  45 Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda, Keskerakonda ja Demokraatide ühendusse kuuluvat riigikogu liiget algatasid täna avalduse majandusminister Juhan Partsi umbusaldamiseks.

  Partsi tagandamist taotlevad saadikud panevad ministrile süüks riigile kahjuliku uue elektrijaama tehingu läbisurumist ja täielikku tegevusetust elektri hinnatõusu leevendamisel, mistõttu ta on kaotanud usalduse.
  „Majandusministri haldusalas on arvukalt skandaale ja probleeme. Meie keskendume neist kahele, mis üks lühemas, teine pikemas perspektiivis mõjutavad elektrienergia kättesaadavust ja hinda Eesti inimestele. Meid ei rahulda ministri tegevusetus turu avanemisest tuleneva elektrihinnatõusu mõju leevendamisel tundlikele tarbijarühmadele, samuti ei tekita meis vähimatki usaldust viis, kuidas minister Eesti Energia juhatust ja nõukogu survestades viis läbi seaduslikult pehmelt öeldes küsitava hiigelinvesteeringu Narva uue põlevkiviploki ehitamiseks,“ ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser 45 allkirjaga umbusaldusavaldust riigikogu menetlusse andes.  
  Opositsioonisaadikud osutavad tõsiasjale, et Partsi jõulise sekkumise tulemusena sõlmis Eesti Energia Alstomiga 650 miljoni euro suuruse lepingu uue põlevkivielektrijaama ploki rajamiseks, millele eelnes nii riigihangete seaduse kui karistusseadustiku teadlik rikkumine. „Otsuse tulemusena ehitatakse elektrijaam, kus toodetava elektri omahind ei ole Euroopa Liidu CO2 poliitika tõttu vabaturul konkurentsivõimeline. Majanduslikult kahjulikke otsuseid põhjendatakse energiaalase julgeolekuga, ignoreerides samas odavamaid ja majanduslikult jätkusuutlikumaid alternatiive,“ seisab avalduses. 
   Umbusaldusavalduse läbiminekuks riigikogus peavad seda toetama 51 saadikut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.