Indrek Kald • 19. november 2012 kell 5:54

Vaata, kes ettevõtjaist läksid Ansipiga Soome

Eesti peaministrit Andrus Ansipit Soome-visiidil saatvas äridelegatsioonis on 14 ettevõtte esindajad, kes osalevad majandusfoorumil.

Eesti kaubandus-tööstuskoja kokku pandud ärididelegatsioonis osalevad Endel Palla (Harju Elekter AS), Tõnis Tamme (advokaadibüroo Triniti), AareTark (advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene), Tiit Sarapuu (Erakliinik Dentes AS), Karl Kivi (FEMW OÜ), Harri Rästas (CF&S Estonia AS), Jüri Rass (EA Reng AS), Kaido Kukk (UPM-Kymmene Otepää AS), Margus Schults (Tallink Silja OY), Illimar Paul (Eesti Logistikaklaster), Üllas Täht (Ensto Ensek AS), Andrus Mossov (Silberauto Eesti AS), Atso Matsalu (Puukeskus AS), Andres Trink (Merko Ehitus AS), Valdar Liive (EASi Helsingi esindus), Toomas Luman, Mait Palts, Liis Lehesalu, Jane Juhanson (viimased neli kõik kaubandus-tööstuskojast).

Foorumil räägivad majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Eesti Logistikaklastri arendusjuht Illimar Paul, Tallink Silja tegevdirektor Margus Schults, Helsingi Sadama tegevdirektor Kimmo Mäki ning Helsingi aselinnapea Pekka Sauri logistika ja selle tuleviku teemadel.

Foorumi eesmärgiks on arutleda Eesti-Soome koostöö hetkeseisu ning tuleviku üle. Foorumi esimeses paneelis arutlevad Soome kaubanduskoja president Risto E. J. Pentillä, tema Eesti kolleeg Toomas Luman ja Nordic Investment Banki asepresident Gunnar Okk ettevõtluskeskkonnast ja piirkonna eeliste ühendamisest. Ettekanded haridusest ja idufirmadest teevad haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, IT Kolledži lektor Linnar Viik ning Tuomo Lähdeniemi Fountain Park OYst.

Ettevõtjad on Soomes kahepäevasel visiidil. Teisipäeval külastavad nad Lahtit.

Hetkel kuum