Sirje Rank • 27. november 2012 kell 7:19

IMF viivitab Kreekale väljamaksega

Kreeka kreeditorid jõudsid küll Kreeka rahastamise ja võlakoorma vähendamise osas kokkuleppele, kuid detailides on veel sedavõrd palju lahtisi otsi, et IMF oma osamaksega Kreeka abilaenust ei kiirusta.

"Kui täna võetud kohustuste osas on rohkem selgust ning nende elluviimisel edu saavutatud – eriti mis puudutab võlakirjade tagasiostmist –, saan ma IMFi juhtkonnale soovitada Kreeka abiprogrammi ülevaatus lõpetamist," ütles IMFi juht Christine Lagarde kohtumise järel tehtud avalduses.

Võlakirjade tagasiostmine puudutab restruktureeritud Kreeka võlakirju, mis on turul suure allahindlusega. Plaan on laenata Kreekale raha, et riik need võlakirjad tagasi ostaks.

Tagasiostu ootuses on Kreeka võlakirjade hinnad tõusnud. Kohtumise järel tehtud avalduses ütlesid eurogrupi rahandusministrid, et võlakirjade tagasiostu hind ei saa olla reedesest sulgemishinnast kõrgem.

Christine Lagarde'i sõnul pole vaja viivitust üle tähtsustada, kuna IMF ja Kreeka teised kreeditorid on ka varem oma laenuosa välja maksnud erineval ajal.

Hetkel kuum