Väinu Rozental • 10. jaanuar 2013 kell 10:29

Rehe: eesmärk on püsiv ja tugev keskklass

Eestis on strateegiliselt oluline arendada ja tugevdada stabiilset keskklassi, rõhutas Danske Banki Eesti filiaali tegevjuht, maksu- ja tolliameti endine peadirektor Aivar Rehe.

„Keskklass on see, kes julgeb teha investeerimisotsuseid ning on samas ka toekas maksumaksja riigikassasse,“ põhjendas Rehe. „Ma arvan, et Eestis on rikaste osakaal ikkagi minimaalne. Me võime küll emotsionaalselt neist palju rääkida ja vaadata nii-öelda nende rahakotti, aga see ei vii meid edasi. Me peaksime töötama eelkõige keskklassi baasi laiendamise nimel.“

Äripäev küsis, kas rohkem teenivaid inimesi peaks kõrgemalt maksustama? Päevaküsimuse ajendiks on tänases Äripäevas ilmunud endise maksuameti juhi Enriko Aava kolumn, kus ta räägib astmelisest tulumaksust ja vara maksustamisest kui võimalusest vähendada ebavõrdsust.

Aivar Rehe kinnitusel tema astmelist tulumaksu ei toeta. „Tänase Eesti arengut ja rahanduse seisu silmas pidades ei pea ma õigeks ega otstarbekaks seda teemat üles tõsta. Samuti mitte seda rakendama erinevate parteide võimalike poliitiliste loosungite või kampaaniatena,“ lausus Rehe.

Tema sõnul on igale riigile väga oluline maksustabiilsus. „Ma ühinen seisukohaga, et Eesti rahandus on korras,“ lisas Rehe.

 

Hetkel kuum