Piret Reiljan • 1. veebruar 2013 kell 11:10

Sotsid: Rajasalu tegevust tuleb uurida

Sotsid nõuavad Rajasalu ametist vabastamist, kui maavanem kasutas ametipositsiooni isiklikes huvides.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser nentis Rajasalu juhtumit kommenteerides, et kui on tegemist oma ametipositsiooni kasutamisega mingiteks isiklikeks asjadeks, siis kindlasti peaks regionaalminister end teemaga kurssi viima ja otsustama nagu vaja.

„Kindlasti perekondlik seotus on on piisav põhjus, et ennast taandada,” sõnas Mikser Rajasalu rolli kohta riiklikus järelevalves, mille Rajasalu organiseeris oma lapselapse lasteaiarühma. Mikser jätkas, et loodab väga, et regionaalminister, kes peaks maavanema tegevuse üle järele valvama, viib end kõigi detailidega piisavalt kurssi, annab põhjendatud hinnangu ja vajadusel astub samme, et maavanem, kes ametisse ei sobi, edasi töötaks mõnel teisel alal.

Mikser tõi välja ka üksikjuhtumist laiema teema. Nimelt, kui vaadata kasvõi kogu rahvakogu protsessi, siis üks enam tähelepanu saanud teema on sundparteistamise teema. „Väga palju parteilist käsuliini kasutatakse kohtades, mis peaks toimima apoliitiliselt ja tihtipeale kasutatakse seda ka oma isiklike asjade ajamiseks,” märkis Mikser.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimehe Karel Rüütli sõnul peaksid komparteilik nõiajaht ja telefoniõiguse kasutamine jääma ajaloo hämarusse ning kui süüdistused Rajasalu aadressil peaks tõele vastama, siis on selge, et nii lubamatu teo toime pannud kõrge ametnik ei saa oma postil jätkata, vahendas postimees.ee.

Hetkel kuum