Piret Reiljan • 18 veebruar 2013

Padriku lasteaias toimub sel nädalal uus järelevalve

Harju maavanema Ülle Rajasaluga seotud skandaal Tallinna Padriku lasteaias saab peagi lahenduse, kuna sel nädalal toimub lasteaias uus haridusministeeriumi juhitav järelevalve.

Eelmine, Harju maavalitsuse korraldatud erakorraline riiklik järelevalve tühistati ministeeriumi poolt pärast seda, kui Äripäev avalikustas maavanem Rajasalu isikliku puutumuse lasteaiaga. Nimelt käib järelevalve fookuses olnud lasteaiarühmas Rajasalu lapselaps ja Rajasalu isiklikult oli varem rühmas toimuvat kritiseeriunud ning ühe õpetaja väljavahetamist soovinud. Järelevalvet teostas lasteaias Rajasalule usaldusväärne alluv, tema erakonnakaaslane Reformierakonnast. Seega oli kahtluse all järelevalve objektiivsus ja Äripäeva hinnangul kasutas maavanem oma ametipositsiooni isiklikes huvides.

15. veebruari ministri käskkirjaga toimub lasteaias uus riiklik järelevalve 18. veebruarist 22. veebruarini. Järelevalvega tegeleb haridusministeeriumi ametnik Hille Voolaid ning ekspertidena kaasati SA Innove õppekavade ning eksamitekeskuse alus- ja põhihariduse peaspetsialist Ene Kulderknup ja Tartu lasteaia Lotte direktor Viive Vellemaa.

Järelevalve tulemuste kohta ootab ministeerium õiendit hiljemalt veebruari lõpuks.

Hetkel kuum