Romet Kreek • 22. märts 2013 kell 9:15

Merkeli liitlane: Küpros mängib tulega

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli konservatiivist liitlane ütles täna, et Küpros mängib tulega ja peab tulema välja töökõlbliku ettepanekuga finantsaugu täitmiseks.

Kristlike demokraatide ehk CDU parlamendiliider Volker Kauder lükkas tagasi idee, et Küpros võiks natsionaliseerida pensionifondide varad puudujäägi täitmiseks, öeldes, et see oleks väikehoiustajate löömisest veel hullem lahendus.

„Ma ei usu, et see juhtub, kuna see lööb tohutult pensionäre,“ ütles ta. „Ma ei usu, et see on ettepanek, mis aitab,“ ütles ta ARDs esinedes. „Kui ettepanek tuleb, olen ma optimistlik. Kuid seni ei ole me saanud ettepanekut,“ lisas ta. „Ma usun jätkuvalt, et me jõuame kokkuleppele, kuid Küpros mängib tulega.“

Hetkel kuum