Kadri Jakobson • 1. aprill 2013
Jaga lugu:

Pearaamatupidaja teenis Ligist enam

Rahandusministeeriumi avaldatud palgaandmetest selgub, et mullu teenis riigi pearaamatupidaja rohkem, kui minister.

Kui rahandusminister Jürgen Ligi teenis mullu ligi 43 992 eurot, siis riigiarvestuse osakonna juhataja ja riigi pearaamatupidaja Juta Maari tasud ulatusid  55 508 euroni. Tema tasu kergitasid kõrgeks 14 743 eurone hüvitis ja 5800 eurone lisatasu või preemia. Osakonnajuhataja Marek Ilves teenis mullu kokku 41 871 eurot, millest 10 383 eurot oli hüvitis ja 3600 eurot preemia või lisatasu. Ministeeriumist öeldi, et Maari ja Ilvesega töölepingud lõppesid ning hüvitis on makstud mõlemale kasutamata puhkusepäevade eest.

Riigikassa osakonnajuhataja Merle Wilkinson teenis 41 445 eurot, temale maksti lisatasu või hüvitist 5063 eurot.

Rahandusministeeriumist öeldi, et nii Juta Maar kui ka Marek Ilves lahkusid ministeeriumist ja töötavad edasi Riigi Tugiteenuste Keskuses (RTK). Viimane on rahandusministeeriumi hallatav asutus, mis loodi möödunud aasta alguses Keskus osutab hetkel finants- ning personali- ja palgaarvestuse teenuseid justiitsministeeriumi valitsemisala asutustele. 

Ministeeriumist öeldi, et mõlema töötaja lepingud ministeeriumiga lõppesid ning hüvitise said nad kasutamata puhkusejäägi eest.

"Osakonnajuhataja Marek Ilvesele makstud 10 383 eurot on väljateenitud ja kasutamata puhkusejääk 129 päeva eest. Osakonnajuhataja Juta Maarile makstud 14 743 eurot on väljateenitud ja kasutamata puhkusejääk 151 päeva eest. Mõlema tasu väljamaksmise kohustus tuleneb seadusest, mitte tööandja otsustest - nende töölepingud ministeeriumiga lõppesid," selgitati ministeeriumist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum