Alyona Stadnik • 11. aprill 2013
Jaga lugu:

Miks on soomlased eestlastest 4 korda paremad?

Ehitusvaldkonna ettevõtetele eelarvestus- ja projektijuhtimistarkvara arendaja OY Mercus Software Ltd omanik ja juhatuse esimees Valeri Tiik tõi välja kuus punkti, miks soomlased on eestlastest ehitusturul efektiivsemad.

Tiik tõi erinevused Eesti ja Soome ettevõtete vahel välja tänasel Äripäeva teemaveebi ehitusuudised.ee korraldatud seminaril. 

Oma know-how ja oma tegevusniši tundmine. Soome müüb enda tooteid ja teeb ka nendele pakkumisi. Kliendilahendused põhinevad oma tootearenduse tulemusena välja töötatud toodetele. Seda Eestis ei ole näha.

Eelarvestamise täpsus. Soomes on väga täpselt kirjas, millest on toode tehtud, filigraanse täpsusega. Arvutuse täpsus on oluline.

Tarnijate ja alltöövõtjate  võidupakkumine. Ehk kui on mingit toodet või vidinat vaja, siis pakkumiste küsimine läheb kõikidele tarnijatele ja alltöövõtjatele ja tagasi saab juba konkreetseid pakkumisi. Siis on olemas ülevaade, kes mis hinnaga pakub ja kui palju. Siis on näha, kui palju kõik vidinad maksavad mingis projektis.

Oma tööjuhtimise arendus. On olemas ülevaade iga töötaja kohta, kui palju on tal nädalaks projekte määratud.

Oma tegemiste kontroll ja planeerimine. Ehk kasutada efektiivselt tööaega ära ja on olemas ülevaade, mida keegi ja millal teeb, palju reaalselt tehakse tööd.

Mõttemaailm  - ettevõtja ja töötaja on samas paadis. Kui paat kõigub, siis kõik upuvad.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum