Alyona Stadnik • 30 aprill 2013

Glikman: häid inimesi ei saa turult odavalt

Advokaadibüroo Glikman, Alvin & Partnerid OÜ üks omanikest Leon Glikman tõdes, et maksavad oma töötajatele teadlikult head palka.

"Väga häid inimesi ei saa turult odavalt ning oleme paratamatult sunnitud maksma heale inimesele korraliku palka," nimetas Glikman ühte aspekti.

Advokaadibüroo Glikman, Alvin & Partnerid juurde saab tööle konkursi korras. "Statistiliselt me võtame tööle ühe inimese kahekümnest intervjueeritavast. Selleks, et intervjuule saada, me valime CV-de hulgast päris põhjalikult," tõdes ta.

Teine aspekt on tema sõnul see, et töötajat ennast tuleb ka motiveerida. „Kui tehakse korraliku tööd, siis palk peab sõltuma sellest, kui hea ja töökas keegi on,“ kinnitas Glikman.

Kas inimesed kandideerivad juba palga pärast advokaadibüroosse tööle, ei ole Glikman kindel. „Eks advokaadid ikka, eriti noored, konsulteerivad omavahel, mis on palgatingimused ühes või teises büroos. Ilmselt räägitakse ka sellest, kes töötavad meie juures ja kui rahul ollakse,“ lausus Glikman.

Noortel ja ambitsioonikatel on kohe ideed olemas, milline võiks olla palk ja advokaadibüroo pakub omalt poolt motiveerimisvõimalusi. „Tavaliselt on meil põhipalk pluss lisad, mis tulevad tulemustest. Süsteem on meil läbipaistev, kui keegi saab hea tulemuse, siis me ausalt maksame selle välja,“ tõdes Glikman. "Süsteemi ei ole võimalik hoida vaka all, sest sama taseme advokaat küsib ikka teiselt ning motivatsioonisüsteem on maja sees kõikidel ühine."

Advokaadibüroos Glikman, Alvin & Partnerid oli keskmine palk 2011. aastal 3 049 eurot.  "See on igati hea tunne. Heale töötajale pole kahju maksta. Kahju on sellest, et meil on küllaltki sotsialistlik maksusüsteem, mis neelab enamuse rahast ära. Meil karistatakse palgamaksjat," lausus Glikman. "Kui meil oleks normaalne maksusüsteem, mis on paljudes riikides, näiteks Venemaal, siis me saaksime maksta tunduvalt kõrgemaid palkasid ja see aitaks kaasa ka majandusarengule"

 

Hetkel kuum