Rainer Saad • 10. mai 2013
Jaga lugu:

Dollar tõusis jeeni vastu läbi võtmetaseme

Dollar tõusis eile esimest korda nelja aasta jooksul läbi saja jeeni taseme pärast tugevamaid USA majandusnäitajaid ning spekulatsioone, et Jaapanist on kapital välja voolamas.

Eelmisel nädalal võttis end USAs töötuna arvele 323 000 inimest, mis on vähem kui prognoositud. Selle numbriga langeb nelja nädala keskmine näitaja 337 000ni, mis on madalaim tase pärast 2007. aasta novembrit, kirjutas CNBC.

Täna hommikul kauples dollar 101,18 jeenil. "Saja taset on testitud ning lõpuks murti sellest läbi," ütles Brown Brothers Harrimani valuutastrateeg Win Thin. "USA ja Euroopa turud aitavad dollaril kõrgemale tõusta."

Sel aastal on jeen dollari vastu langenud ligi 15 protsenti.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas