Ave Lepik • 27. mai 2013
Jaga lugu:

Tallinn annab ÄP kohtusse

Tallinna linnavalitsus otsustas Äripäeva hiljuti ilmunud artiklite pärast kohtusse anda. Linnavalitsus nõuab hagi rahuldamisel väljaandelt 200 000 eurot.

Tallinna linnavalitsus teatas, et otsustas pöörduda kohtusse seoses eelmisel reedel ja täna Äripäevas ilmunud alusetute süüdistustega, nagu oleks toimunud Tallinnas korruptiivne tegevus praeguse linnavalitsuse teadmisel ja heakskiidul.

„Meil on kõik põhjused uskuda, et kui uurimisorganid, prokuratuur ja kohus oleks leidnud Ivo Parbuse ja Elmar Sepa või mis tahes muu süüasja kontekstis vähimagi aluse ka Tallinna linna juhtide süüdistamiseks, siis oleks seda ka kõhklemata tehtud. Probleem oligi aga selles, et seal ei olnud midagi enamat ning nüüd püüab Äripäev seda poliitilist lüüasaamist kompenseerida,“ nentis linna avalike suhete direktor Ain Saarna.

„Korruptsiooniväidete pidurdamatu esitamine ajakirjanduses kahjustab mitte ainult Tallinna linna kui juriidilise isiku, linna juhtide ja ametnike ning ettevõtjate, vaid ka kõigi linnaelanike mainet ning linnavalitsus ei saa sellega leppida. Äripäev mürgitab oma luulude tiražeerimisega otseselt linna ärikeskkonda ning linnavalitsuse kohus on linna selle vastu kõigi seaduslike vahenditega kaitsta,“ kinnitas Ain Saarna.

"Arvestades rünnakute massiivsust kavatseb linnavalitsus nõuda ebaõigete andmete ümberlükkamist ja laimulugudega oma müüki suurendada üritavalt ajalehelt aastakasumist 20% loovutamist (2012. aastal oli Äripäeva grupi puhaskasum ligi miljon eurot). Hagi rahuldamisel suunab linnavalitsus saadud summa lasteaiakasvatajatele jõulutoetuse maksmiseks. Loodetavasti jõuab kohus otsuseni veel enne 2013. aasta lõppu,“ ütles Ain Saarna.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum