Koit Brinkmann • 13. september 2013 kell 4:02

Kaja Kallasel suu lukus

2010.aasta sügisel Reformierakonnaga liitunud Kaja Kallas ütles, et monopolide ohjeldamise seaduse menetlemise ajal ta erakonna liige ei olnud ning teda seob advokaadi konfidentsiaalsusekohustus.

Küsimused Kaja Kallasele:

Esindasite toona Eesti jõujaamade ja kaugkütte ühingut. Miks selline säte Reformierakonna initsiatiivil seadusesse lisati? Oli see suuresti ka Teie lobitöö tulemus? Kellega Te Reformierakonnas seda arutasite, kellega sel teemal kohtusite?

Kuidas Te praegu riigikogu majanduskomisjoni juhina hindate olukorda, kus prügipõletustehas, mille kütuse ehk jäätmete teket ei ole võimalik hooajaliselt piirata, peab küllaltki suure osa toodetud soojusenergiast maha jahutama, samal ajal kui puiduhakkel töötaval Väo jaamal on 12 aastaks tagatud kogu soojuse mahamüümine?

Kaja Kallas vastas:

"Ma ei kuulunud sel ajal Reformierakonda ega seadusmuudatuste sisu üle otsustajate hulka. 2010. aastal esindasin Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte ühingut advokaadina ja mind seob advokaadi konfidentsiaalsuskohustus."

Hetkel kuum