• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Virtuaalreaalsuse ja pärismaailma segu

  Diana Leesalu tõi Tallinna Linnateatris lavale noortelavastuse “Offline”, mis räägib sellest, mis võib juhtuda, kui virtuaalmaailmas alguse saanud fantaasiad pärisellu üle kanduvad.

  “Offline’i” tegelasteks on kamp teismelisi, kes on kohtunud interneti avarustes ning otsustanud oma virtuaalfantaasiad reaalsesse ellu üle tuua. Trillerimõõtu teemaarenduses saab aga peagi selgeks, et näiteks mõrv tähendab päris- ning neti­keskkonnas hoopis erinevaid asju.
  Lavastus otsib piiri päris- ja virtuaalmaailma vahel. Lavastaja Diana Leesalu sõnul on tegemist õpetliku ning hariva looga, mis osutab uue põlvkonna probleemidele – kuna noored inimesed veedavad järjest rohkem aega internetisõpradega, muutub nende side pärismaailmaga järjest õhukesemaks. Tagajärjeks on enesekehtestamis- ja suhtlemisprobleemid reaalses sotsiaalses keskkonnas.
  Samuti muutub ebaselgeks piir, mis ühes või teises keskkonnas on tolereeritav. Moraliseerivale alatoonile lisaks on “Offline’is” aga ka palju põnevust, mis teeb teema huvitavaks neile, kes ise ennast internetireaalsusest mõjutatuna ei tunne.
  Leesalu on teema vastu huvi tundnud juba aastaid. Nii nagu “Offline”, mis valmis Leesalu lavakunstikooli lõputööna, käsitlevad noorteteemat ka Leesalu romaanid “2 grammi hämaruseni”, “Mängult on päriselt” ja “Mahajäetud maja”.
  “Offline’i” kohta märkis autor, et ühtlasi oli tema soov seda kirjutades luua lugu, mis kalduks oma žanrimääratluselt põneviku või trilleri kanti, aga samas puudutaks ka mõnda teda ennast huvitavat sotsiaalset valupunkti, nagu noored ja nende ineternetikasutamisharjumused seda on.
  “Offline” avab lapsevanematele netimaailma saladusi. Lavastuse sihtgrupina näeb Leesalu nii noori kui ka vanemaid teatrihuvlilisi, eelkõige noortega tegelevad täiskasvanuid, kelleks on õpetajad ning lapsevanemad. Oodatud on aga ka kõik teised teemast huvitatud.
  Et näidendi tekst meelest ei unuks, saab selle Linnateatrist kavaleht-raamatuna kaasa osta. Nimelt trükitakse “Offline’i” tekst ära Tallinna Linna­teatri näidendisarjas “Uus tekst”, kus varem on ilmunud Tallinna Linnateatri teise dramaturgi-lavastaja Paavo Piigi “Keti lõpp”. Näidendiraamatut saab soetada lavastuse kavalehena enne etendust või hiljem teatrist.
   
  Põnevik
  “Offline”
  Lavastaja: Diana LeesaluOsades: Liis Lass, Maiken Schmidt, Märt Pius, Priit Pius, Tõnn Lamp ja Kaspar Velberg.Esietendus: 19. oktoobril Tallinna LinnateatrisPiletid 14–18 eurot Pileti­levistwww.linnateater.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.