• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tööstuste kindlus alla keskmise

  Tööstusettevõte juhtide hinnangud ärikonjunktuurile viimase kuuga halvenesid ja kindlustunde indikaator on alla pikaajalise keskmise. Samas näeb tarbija oma pere ja riigi majandusolukorda lähiaasta jooksul paranemas.

  Saku Metalli omanikust juhi Tarmo Villemi sõnul on metallitööstuse muutused tingitud närvilisusest, mille võib tingida üldine majandusolukord. "Mõne kuuga võib teistpidi minna, kui suured kliendid hakkavad tellimusi kinni hoidma," ütles ta.
  Villemi kinnitusel on Saku Metallil hetkel pigem rohkem tellimusi, kui ettevõte suudab täita. "Samas teine kvartal oli täiesti must auk. See kõigutab nii üles-alla. Hea, kui suudad paadi servast kinni hoida," ilmestas firmajuht olukorda.
  Millest tellimuste suur hulk on tingitud, tekitab Villemis imestust. "Järsku hakkab tulema ja siis keegi annab jälle mingi halva uudise. Tellijad on kikivarvukil, ei julge midagi teha ning lükkavad tellimuse edasi ," rääkis ta.
  Tugevatele kliendisuhetele tugineb praegu ka Kunrexi osanik ja juht Jaak Kumar, kelle sõnul läheb tema juhitaval ettevõttel hästi. "Tähtis on oma tööd hästi teha, siis tullakse su juurde tagasi," selgitas ta.
  Peamiselt Soome ja Rootsi müüva tööstusfirma juhi sõnul võib põhjanaabrite juures näha mõnede firmade näitel mahtude langustrendi, kuid mitte kõigil. "Meid see otseselt ei puuduta. Kuna Eesti on allhankemaa, siis võib see meieni jõuda väikse viitega," lisas Kumar.
  Jaan Meikupi juhitavas Paide Masinatehases on tellimuste maht kahanenud. "Üldine foon on praegu tagasihoidlikum," ütles ta. Meikupi sõnul põhjustab languse pigem suuremahuliste tellimuste vähenemine. Paide Masinatehas proovib otsida leevendust uutest klientidest.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.