• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Keskpank ei toeta Saksa kriisilahendust pankadele

  Euroopa Keskpank avaldas täna oma arvamuse, milline võiks välja näha loodava pangandusliidu ühtne kriisihaldusmehhanism.

  Erinevalt Saksamaast, mis on toetanud liikmesriikide kriisihaldussüsteemide koostöövõrgustikku, on keskpank seda meelt, et parem lahendus on tugev, sõltumatu ja üksainus otsustusõigusega kriisilahendusasutus kesktasandil.
  "EKP hinnangul tugevdab kriisilahendust käsitlevate otsuste tegemise tsentraliseeritus majandus- ja rahaliidu stabiilsust ning ühtne kriisilahendusmehhanism täiendab ühtset järelevalvemehhanismi," nentis keskpank oma seisukohavõtus.
  Kriisihaldusmehhanism, kuhu kuuluks ka pankade rahastatud ühtne fond, on teine sammas euroalal loomisel olevast pangandusliidust. Esimene etapp on ühtne järelevalve, mis peaks Euroopa Keskpangas käivituma tuleva aasta sügisest. Eestist lähevad ühtse järelevalve alla Swedbank, SEB ja DNB ning Soome kaudu ka Nordea. Kolmanda sambana ootab perspektiivis loomist ühtne hoiuste tagamise süsteem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kõigepealt tuleb energiakriisis nina ette vaadata
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Luksuskaupade tootjad panid Euroopa turud tõusma
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Kaido Fridolin lahkus Oma Ehitaja juhtimisest
Oma Ehitaja üks omanikke Kaido Fridolin lahkus eelmisel nädalal ettevõtte juhtimisest ja jätkab ettevõttes nõukogu liiknena.
Oma Ehitaja üks omanikke Kaido Fridolin lahkus eelmisel nädalal ettevõtte juhtimisest ja jätkab ettevõttes nõukogu liiknena.