Sirje Rank • 11. november 2013 kell 8:45

Euroopa Keskpangas süvenevad lõhed

Euroopa Keskpangas süvenevad lõhed Põhja-Euroopa ja Lõuna-Euroopa vahel, kirjutab Financial Times, tuues näiteks läinud nädalal aset leidnud intressikärpe otsuse, millele oli vähemalt kuus vastuhäält.

Vastu hääletasid nii Saksamaa keskpanga juht Jens Weidmann kui keskpanga juhatusse kuuluv teine sakslane Jörg Asmussen, kirjutab leht. Samuti hääletasid vastu Austria keskpanga juht ja Hollandi keskpanga juht.

Lehe allika sõnul on neljandik keskpanga nõukogust kaalukamates otsustes panga juhi Mario Draghiga eri meelt. Muret teeb ka Saksamaa avalikkuse süvenev kriitiline hoiak Euroopa Keskpanga suhtes, mis võib takistada Mario Draghil kiiresti ja otsustavalt tegutseda, et tõrjuda deflatsiooni ning pangandusliit toimima saada.

Hetkel kuum