• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hollande lubab madalamaid makse

  Prantsusmaa president Francois Hollande, kelle populaarsusreitingud on rekordmadalal, lubas uusaastakõnes alanud aastal keskenduda kõrge tööpuuduse vähendamisele.

  President pakkus ettevõtjatele välja uue kokkuleppe, kus riik vähendab bürokraatiat ja kärbib tööjõule kehtestatud kõrgeid sotsiaalmakse, oodates vastu enamate töökohtade loomist ja tihedamat dialoogi ametiühingutega, kirjutas Financial Times.
  Hollande, kes on alates ametisse asumisest 2012. a mais eelarveauke lappinud valdavalt maksutõusudega, tunnistas, et Prantsusmaal on maksukoormus liiga suur. Esimest korda avaldas president, et läinud kuul käivitatud maksusüsteemi revisjoni eesmärk on alandada makse, mis küünivad praegu enam kui 46%-le SKPst. Katte selleks lubas president leida avaliku sektori kulude kärpimisest, mis moodustavad 57% SKPst.
  "Meil tuleb vähem kulutada, et vähendada defitsiiti, ning et perspektiivis ka makse kärpida," ütles Hollande.
  Uue aasta algusest jõustus Prantsusmaal kõrgem käibemaksu määr, millest korvatakse ettevõtjatele antud 20 mld euro suurune maksukergendus. Ettevõtjad nõuavad aga täiendavat maksukergendust eelkõige sotsiaalmaksu osas, et tõsta välisturgudel oma konkurentsivõimet.
  Prantsusmaa valitsus on lubanud järgmisel kolmel aastal kulutusi kärpida 50 mld euro võrra ning samuti seda, et 2015. aastast maksud rohkem ei tõuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.