Mait Kraun • 29. august 2014 kell 8:34

Hollande ei taha lisatöötunde

Prantsuse töölistel võib nende mugav 35-tunnine töönädal otsa saada, sest majandusminister Emmanuel Macron ütles, et tema on valmis tundide piirangute regulatsioone lõdvendama.

Tema sõnad on arutelu töötundide üle riigi uuesti sütitanud. Enamik poliitikuid seda ei toeta, kaasa arvatud presidendi Francois Hollane’i Sotsialistlik Partei.

Prantsusmaa majandus on olnud juba mitu aastat stagnatsioonis ning töötundide suurendamine võib prantslaste majanduse konkurentsivõimet tõsta. Keldi hõimust gallialastest põlvneva rahvuse majandus teises kvartalis ei tõusnud ning riigi tööpuudus püsib kõrgel tasemel.

Macron ütles, et toetab hääletuste võimaldamist töökohtades. See tähendab, et igas ettevõttes otsustavad töötajad ise, kas töötunde võib pikendada või mitte. „Majanduse taastumise võti on vabastada meie potentsiaal luua juurde veelgi aktiivsust,“ ütles Macron.

Hetkel kuum