Rainer Saad • 17. jaanuar 2014 kell 12:49

Kuidas lapsevanemad Apple'ilt raha tagasi saavad?

Eile kirjutasime, et Apple tagastab lastevanemaile 24 miljonit eurot, kuna USA föderaalse kaubanduskomisjoni teatel olid lapsed ostnud Apple'i rakendusi ilma vanemate nõusolekuta. Kuidas aga raha tagasi saada?

Komisjon nõudis ka seda, et Apple muudaks enda praegust rakenduste ostuprotseduuri, olemaks kindel, et ostud on tehtud ikka vanemate nõusolekul. Apple'ile on laekunud tuhandeid sellekohaseid kaebusi ning lisaks on süüdistatud tehnoloogiafirmat ka sellest, et rakendusi saab mõnikord osta isegi ilma salasõna sisestamata.

Äripäevaga võttis ühendust murelik lapsevanem, kellel on kahtlus, et Apple'i iTunes saatis ta lapsele arveid ilmaasjata. Mõned maksed on ta vaidlustanud ka Visa keskkonnas.

IM Arvutid ASi juhi Jaanus Treilmanni sõnul tuleks selliste küsimuste korral Eestis pöörduda Apple'i poole otse. Selleks on kaks võimalus: 1) tasuta telefonitugi (inglise keeles) numbril 8000 044333, 2) veebis.

Hetkel kuum