EASi uus juht: lõpp killustatud toetustele

13. märts 2014, 11:30

EASi uus juhatuse liige Andres Rannamäe leiab, et killustatult toetusi jagada pole efektiivne.

Rannamäe sõnul on EASi puhul ülioluline strateegiline fokusseerimine tegevusvaldkondade lõikes, vahendas EASi pressiteade. "Piiratud ressursside tingimuses on esmatähtis hoolikalt läbi mõelda, kuhu ja miks panustada. On ilmselge, et täna ei ole otstarbekas jagada killustatult toetusi. Kriitiliselt tuleb üle vaadata uued meetmed ja liikuda suunas, et nende meetmete fookus oleks võimalikult selgelt piiritletud. Eelkõige peame silmas pidama ettevõtete jätkusuutlikkust ja konkurentsivõimelisust," ütles Rannamäe pressiteate vahendusel.

Äripäevale ütles Rannamäe, et visiooni, kuid mitte lõplikku seisukoha poolest on üks võtmesõna ka jätkusuutlikkus. Tema sõnul on tõenäoliselt vähem kasu, kui on pisikesi killustatud toetusi, kus hetkeks tekib leevendus või abi, aga homme ei jää sellest suurt midagi järgi.

Rannamäe sõnul tuleks leida ka tasakaal niiöelda virtuaal- ja reaalmajanduse vahel. "Tihti IT- ja kommunikatsioonitehnoloogilised asjad ei ole käegakatsutavad, aga endiselt on Eesti näidanud end väga võimekana. Sinna juurde tooksin inseneri- ja materjaliteaduse arendust, mis on Eestis teatud võimekusena kindlasti olemas. Ka bio- ja meditsiinitehnoloogia valdkond on üks, kus on võimalik pikaaegselt luua potentsiaalseid majandussektoreid," ütles EASi uus juht.

Rannamäe teatel alustab ta tööd EASis vastavalt kokkuleppele järgmisel nädalal. Kui eelmine juht Taavi Laur püsis ametis alla aasta, siis uus juhatuse liige soovib töötada kauem.

"Kindlasti ei tulnud ma ühepäevaliblikat mängima, juhatuse periood on neli aastat. Ainuke mõistlik mõte on pühenduda selle perioodi peale. Ma ei ole tulnud muu otsuse ega ajendiga," täpsustas ta.

Nõukogu esinaine Cinzia Siigi sõnul seisneb Rannamäe tugevus selles, et tal on kindel visioon EASi arendamisest ja tal on nii avaliku kui ka erasektori töökogemus.

Andres Rannamäel on Inglismaal omandatud magistrikraad ärijuhtimises, samuti on õppinud Peterburi ja Rootsi ülikoolides. Rannamäe on töötanud erinevatel ametikohtadel nii avalikus- kui ka erasektoris, olles näiteks tippjuhi ametis ettevõtetes Tere ja Kalev, Eesti Haigekassa juhatuse liige, startup ettevõtete käimatõmbaja ning viimati on ta nõustanud erinevate projektide raames Maailmapanka ja Maailma Tervisehoiuorganisatsiooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2014, 16:59
Otsi:

Ava täpsem otsing