NATO: Ukrainas väga sünge areng

Sirje Rank 13. aprill 2014, 13:52

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen avaldas täna sügavat muret olukorra jätkuva pingestumise üle Ukraina idaosas.

"Meeste uus väljailmumine Vene relvade ja identsete eritunnusteta vormiriietusega, mida kandsid Vene väed Krimmi seadusevastase ja õigustühise ülevõtmise ajal, on praeguses olukorras väga sünge areng," ütles Rasmussen pressiteate vahendusel.

Rasmussen ütles, et on ilmne, et tegemist on venemeelsete separatistide koordineeritud vägivallakampaaniaga Ukraina kui suveräänse riigi destabiliseerimiseks.

"Kutsun Venemaad üles kriisi leevendama ja oma arvukaid vägesid, sealhulgas eriüksusi, kõikjalt Ukraina piirilt tagasi tõmbama," ütles Rasmussen. "Igasugune edasine Venemaa sõjaline sekkumine, mis tahes ettekäändel, ainult süvendaks Venemaa rahvusvahelist isolatsiooni."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2014, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing