Sirje Rank • 13. aprill 2014 kell 10:52

NATO: Ukrainas väga sünge areng

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen avaldas täna sügavat muret olukorra jätkuva pingestumise üle Ukraina idaosas.

"Meeste uus väljailmumine Vene relvade ja identsete eritunnusteta vormiriietusega, mida kandsid Vene väed Krimmi seadusevastase ja õigustühise ülevõtmise ajal, on praeguses olukorras väga sünge areng," ütles Rasmussen pressiteate vahendusel.

Rasmussen ütles, et on ilmne, et tegemist on venemeelsete separatistide koordineeritud vägivallakampaaniaga Ukraina kui suveräänse riigi destabiliseerimiseks.

"Kutsun Venemaad üles kriisi leevendama ja oma arvukaid vägesid, sealhulgas eriüksusi, kõikjalt Ukraina piirilt tagasi tõmbama," ütles Rasmussen. "Igasugune edasine Venemaa sõjaline sekkumine, mis tahes ettekäändel, ainult süvendaks Venemaa rahvusvahelist isolatsiooni."

Hetkel kuum