Merko kasum langes üle miljoni euro

Rainer Saad 08. mai 2014, 17:00

Merko Ehituse esimese kvartali puhaskasum langes võrreldes möödunud aasta sama ajaga 1,8 miljonilt eurolt 0,7 miljonile eurole.

Ehitusfirma esimese kvartali käive oli 48,9 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2%. LHV Pank ootas käibeks 50,3 miljonit ja Swedbank 55,67 miljonit.

Merko juhatuse esimees Andres Trink hindab tulemusi ootuspäraseks, kuid hoiatas, et lähema 12 kuu jooksul pole ehitussektoril ees just kõige paremad ajad. "Märkimisväärne on, et kontserni müügitulust enam kui kolmandiku moodustas väljaspool Eestit teenitu, millesse on olulise panuse andnud meie Läti tütarettevõtte poolt eelmisel aastal sõlmitud ehituslepingud. Tänavu prognoosime Balti riikides ehitustellimuste mahu 10–15% langust, mis on osalt seotud riigihangete mahu vähenemisega. Samuti on Ukraina kriis suurendanud määramatust, mis teeb ilmselt osa erasektori tellijatest projektide käivitamise osas ettevaatlikumaks ning see omakorda mõjutab ehitustellimuste mahtu. Seega ei paista lähema 12 kuu jooksul ehituses ees just kõige paremad ajad," ütles Trink.

Ettevõtte esimese kvartali puhaskasum oli 0,7 miljonit eurot ning brutokasumimarginaal 8,1%. LHV Pank ootas Merko Ehituse esimese kvartali puhaskasumile 19% langust, 1,4 miljoni euroni. Swedbank prognoosis Merko esimese kvartali puhaskasumile 7% langus, 1,64 miljoni euroni.

Puhaskasumit mõjutas erakorraliselt seoses OÜ Gustaf Tallinn võõrandamistehinguga dividendidelt arvestatud tulumaksukulu summas 0,3 miljonit eurot.

Esimeses kvartalis sõlmiti uusi lepinguid kogumahus 48,6 miljonit eurot, kvartali lõpus oli teostamata tööde jääk 224 miljonit eurot. Tänavu plaanib Merko investeerida elukondliku kinnisvaraarenduse valdkonda Baltimaades 45–50 miljonit eurot.

Trinki sõnul jätkus esimeses kvartalis Balti riikide pealinnades stabiilne korterituru areng. "Käivitasime enam kui saja korteri arenduse ning müüsime sadakond korterit. Eeldusel, et turu areng püsib samal kursil, plaanime tänavu Balti riikides kokku investeerida elukondliku kinnisvara arendusse 45–50 miljonit eurot, mille raames jätkame juba alustatud 475 korteri ehitust ning käivitame 500–550 uue korteri ehituse. Iga konkreetse arendusprojekti käivitamine sõltub hinnangust turusituatsioonile," lisas Trink.

Esimeses kvartalis müüs Merko kokku 99 korterit kogumaksumusega 9 miljonit eurot (käibemaksuta), mullu esimeses kvartalis 57 korterit maksumusega 6,2 miljonit eurot.
 
Merko aktsia tõusis täna 0,25%, 7,91 euroni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. May 2014, 16:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing