Ossinovski: SKP langus oli ootuspärane

Alyona Stadnik 12. mai 2014, 17:29

Transiidiettevõtja Oleg Ossinovski tõdes, et esimeses kvartalis transpordisektor langes, kuid see oli ootuspärane ja kellelegi see üllatust ei valmistanud.

„Meil ettevõttes oli langus, ka kogu turg langes Eestis esimeses kvartalis,“ märkis Ossinovski. „Langus on nii võrreldes eelmise aastaga, kui ka eelmise aasta esimese kvartaliga. Olukord on halvem.“ Ta lisas, et transpordisektoris on langus suurem, kui SKP langus. 

Ossinovski ei näe, et teises kvartalis peaks transpordisektor kasvama. „Eks edasi vaatame, ma arvan, et teine kvartal saab olema sama halb nagu esimene,“ tõdes Ossinovski.

Küsimusele, kas majandus ka ei kasva teises kvartalis, vastas Ossinovski, et ta ei usu sellesse, et  transpordisektor mõjutab majandust nii palju. „Esimeses kvartalis mõjutas majandust soe talv ja energeetika müük,“ sõnas Ossinovski.

Esialgsetel andmetel vähenes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2014. aasta I kvartalis võrreldes 2013. aasta I kvartaliga 1,9%, teatas statistikaamet. SKP kasvu pidurdas esialgsel hinnangul I kvartalis enim majandustegevus transpordi, kinnisvara ja energeetika tegevusaladel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2014, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing