Kadri Simson: majanduskasvu pole tulevikus märgata

Indrek Kald 13. mai 2014, 11:06

Riigikogu keskfraktsiooni juhi Kadri Simsoni sõnul pole olulist majanduskasvu lähitulevikus märgata, pigem võib olukord süveneda.

"Tänase peaministri Taavi Rõivase eelkäija Andrus Ansip lubas Eesti viia 15 aastaga viie rikkama Euroopa riigi hulka. Reaalsuses pole meie SKP jõudnud veel isegi tagasi majanduslanguse eelsele tasemele," lisas ta pressiteates.

"Eile avaldatud majandusnäitajad pakuvad üsna trööstitut lugemist. Eesti paljukiidetud majandus jätkab Baltimaade vaeslapsena, trend on negatiivne ning esmakordselt pärast aastat 2010 on meil miinusmärgiga majanduskasv," sõnas ta.

Simsoni sõnul võib arvata, et oma mõju meie majandusele avaldavad ka Euroopa Liidu poolt Venemaa suhtes kehtestatavad majandussanktsioonid ning Venemaa vastukäigud nendele sanktsioonidele. "See kõik mõjutab Eesti eksportivaid ettevõtteid," kinnitas ta.

Antud probleemidega seoses andis keskfraktsioon peaminister Taavi Rõivasele täna üle ka vastavasisulise arupärimise.

Statistikaameti eile avaldatud andmete kohaselt vähenes Eesti 2014. aasta I kvartali sisemajanduse koguprodukt 1,9 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. May 2014, 11:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing