Rõivas: langus tekitab muret

Kaisa Gabral 12. mai 2014, 18:42

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on majanduslangus oodatust suurem ning murettekitav.

"Esialgsete andmete järgi on majanduslangus oodatust suurem ja tekitab muret. Samas on märgid kohati vastukäivad. Ühelt poolt näitab statistika SKP langust, teiselt poolt on maksulaekumised olnud oodatust oluliselt paremad ja palgad on kiirelt kasvanud," kommenteeris peaminister Rõivas majanduse oodatust kehvemat tulemust käesoleva aasta esimeses kvartalis.

Registreeritud tööpuudus vähenes Rõivase hinnangul aprillis kiiresti - 5,6%lt 5,1%le.  Igal juhul tasub tema hinnangul tähelepanelikult edasisi arenguid jälgida ja numbrite taga sisu näha. Ühe põhjusena on peaministri sõnul välja toodud soojast talvest tulenevat mõju energiasektorile, aga kogupilti see siiski ei selgita.

"Vastates küsimusele, et kuidas tuleb edasi tegutseda, siis jätkuvalt on oluline Eesti majanduse mitmekesistamine nii toodete kui ka turgude osas. Jõulisemalt tuleb tegeleda tootearendusega ja innovatsiooniga ning investeerida suurema lisandväärtuse tootmisesse," märkis peaminister Rõivas. 

Esialgsetel andmetel vähenes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2014. aasta I kvartalis võrreldes 2013. aasta I kvartaliga 1,9%, teatas statistikaamet. SKP kasvu pidurdas esialgsel hinnangul I kvartalis enim majandustegevus transpordi, kinnisvara ja energeetika tegevusaladel.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. May 2014, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing