Google laieneb kosmosesse

Mait Kraun 02. juuni 2014, 22:33

Tehnoloogiagigant Google plaanib kulutada rohkem kui miljard dollarit satelliitide peale, millega loodetakse suurendada interneti kättesaadavust üle maailma.

Google’i plaanid on veel hägused, kuid esialgsel hinnangul ehitatakse 180 satelliiti. Need tulevad küll väiksed, kuid mahutavad suurel hulgal andmeid. Esialgu tiirlevad need madalamatel kõrgustel kui tavalised satelliidid. Tulevikus on plaan Google’il satelliitide arvu suurendada, vahendab MarketWatch.

Ettevõtmist juhib Greg Wyler, kes asutas satelliit-kommunikatsiooniga tegeleva startupi O3b Networks, mis hiljuti Google’ga liitus. Samuti on Google palganud projekti kallale töötama hulgaliselt insenere ka teistest ettevõtetest.

Projektiga kursis olevate inimeste sõnul läheb ettevõtmine firmale maksma ühest miljardist kuni kolme miljardi dollarini. Kogumaksumus oleneb lõpliku projekti iseärasustest ning tulevikuplaanide suurusest.

Google loodab projekti kaudu laiendada globaalset ligipääsu internetile. Selle kaudu suureneb ka inimeste arv, kellel on ligipääs Google’i teenustele.

„Google ja Facebook proovivad leida mooduseid, kuidas jõuda inimesteni, kelleni seni jõutud ei ole,“ ütles satelliit-kommunikatsioonifirma Irwin Communications juht Susan Irwin. „Juhtmega ühendus ulatub ainult teatud punktini, mobiilsidevõrk levib vaid väikestel aladel. Satelliidid suudavad pakkuda palju suuremat ligipääsu internetile,“ lisas Irwin.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. June 2014, 22:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing