Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Puhkepäev. Püünsi parimad palad leiab Villa Maryst

    Kellel Püünsisse asja olnud, on kindlasti märganud külalis­maja Villa Maryt. Sellel aastal sai Villa Maryst aga ka restoran. Süüa-juua pakutakse nii saalis kui ka suveterrassil.

    Suveterrass on vähe öeldud, Villa Maryl on lausa õuerestoran, mille üheks osaks ka terrass, aga lisaks veel tuule ja kergema vihma eest varjavad poolkaarjate katustega õuelauad-lavatsid ning võimalus restoranist ostetud piknikukorv lausa rannakividel lahti pakkida. Ühesõnaga – Villa Mary on teinud kõik, mis nende võimuses, et Eesti lühikest suve koos mõnusa söögi ja joogiga nautida saaks.
    Detailideni peensus taldrikul. Söök ja jook on Villa Marys erakordselt head. Mis on hea toit? Esmajoones see, mis meile meeldib, mis maitseb, eks ole? Maitsvad on Villa Mary toidud küll, aga lisaks sellele veel tehniliselt läbimõeldud, originaalsed, fantaasiarikkalt kokku pandud ja kaunilt serveeritud. Toorainet on leitud põhiliselt siitsamast Eestist: veis on Saaremaalt, vasikas Jääääre talust, tuur Narva jõest, koha nagunii kohalik. Kaugemad tulnukad on saanud väikesed kodused täiendused – kammkarp kadakasuitsu ja lisandiks Eesti õuna, Norra merivähk on pesa leidnud siinse punapeedi võrgus.
    Veisetartar oli ülimalt maitsev. Ja põnev – sellist ise kokku ei paneks ja pole ma ka varem kusagil kohanud. Erilisus tuli nii liha maitsestamisest kui ka serveeringust – tavapärase röstsaia asemel serveeriti liha koos õhukeste leivakrõpsudega, terav-hapu asemel valitsesid maitsegammas pehmemad ja magusamad toonid. Taldrikuserva kaunistav köögiviljatuhk küll maitsele palju juurde ei andnud, aga ilus oli ikkagi.
    Suurepäraselt laagerdatud Saaremaa lihaveis sai ära proovitud ka pearoana – steigina, mis serveeriti koos Peipsi sibula ja võiga. Kui sageli jõuab poolküpsena tellitud liha lauda juba täisküpsena, siis Villa Mary teab oma liha väärtust ja lauale jõudes oli see täiuslik – keskelt punane, mahlakas ja ülimalt pehme. Täpselt oli ajastatud ka teise pearoa, lahtisel tulel valmistatud koha küpsusaste. Maitses aimus tõepoolest lahtist tuld (täpsemalt vist küll suitsu), aga kala oli seal viibinud vaid lühikest aega, oli õrn ning mahlakas.
    Õhkama ajavad toidud. Magustoitudest on linna peal juttu olnud Villa Mary imelisest fenkolidesserdist, aga kuna minu lauakaaslaseks oli šokohoolik, jäi meie valikuks vaid tumeda šokolaadiga Xoco. Üks kahe peale, sest kuigi ei eelroog ega pearoog olnud eriti suured, andsid maitsed ja muljed oma osa ning tervet magustoitu enam ei jaksanud süüa. Šokolaadi kaos vaarikaistanduses, ütles menüü Xoco iseloomustamiseks ja nii see oligi: oli külluslikus segaduses mitut moodi šokolaadi, samuti vaarikaid – värskena, tšipsina, parfeena ja keedisena. Oehh, õhkasime õndsalt seda lõpetades.
    Õuemenüü mängib samadel teemadel kui ainult õhturestoranina avatud saalis, aga on lihtsam ja odavam. Kui õueterrassil (kus me ei söönud) võttis ettekandja meid lahkelt vastu, tutvustas menüüd ja soovitas sooja ilmaga kindlasti laua eelnevalt kinni panna, siis villa piduliku saali ettekandja ühmas vaid: “Sisse või välja?” Mis tähendas tõenäoselt, et tere, armsad külalised, kas soovite õhtustada õues või söögisaalis.
    Püünsisse on Tallinnast ainult 15 kilomeetrit, tasub sõita küll. Selle “Eesti mõisa meenutava hoonekompleksi, mis paistab silma Hispaania ja Põhjamaade arhitektuuri maitseka sulandumisega*”, leiate üles kindlasti. *Tsitaat Villa Mary kodu­leheküljelt.
     
    Maitseelamus
    Villa Mary
    Aadress: Rohuneeme tee 103, Püünsi, Viimsi vald, HarjumaaTelefon: 5300 3880Avatud: restoran T–L 18–23, suverestoran iga päev 12–23
    Hinnang 23toit 10teenindus 7interjöör 6
    põhiroogade hinnad: 18–22 eurot
  • Hetkel kuum
Toomas Kiho: mõelgem ka sellele, kas Nõmmest või Lasnamäest võiks saada eraldi omavalitsus
Tallinna linnavalitsus peab paratamatult mõtlema terve riigi peale, kirjutab kultuuriajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tallinna linnavalitsus peab paratamatult mõtlema terve riigi peale, kirjutab kultuuriajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tehnoloogiasektori vedamisel tõusid kõik USA aktsiaindeksid märgatavalt
Wall Street lõpetas neljapäeva rohelises: kui S&P 500 kerkis +0,91% ja Dow 30 tõusis +0,85%, siis tehnoloogiaindeks Nasdaq edenes koguni +1,51%, seejuures vedasid tõusu tehnoloogiaettevõtete lubadused tehisintellektile veelgi suuremaid panuseid teha.
Wall Street lõpetas neljapäeva rohelises: kui S&P 500 kerkis +0,91% ja Dow 30 tõusis +0,85%, siis tehnoloogiaindeks Nasdaq edenes koguni +1,51%, seejuures vedasid tõusu tehnoloogiaettevõtete lubadused tehisintellektile veelgi suuremaid panuseid teha.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Luksusturismi ettevõtjad õpetavad, kuidas meelitada rikkad metsa raha kulutama
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Raimo Ülavere: vaktsineeri ennast perfektsionismi vastu. Järjekindel piisavalt hea on parem kui perfektne
Ehkki perfektsionism tundub armastusväärne nõrkus või suisa edu vältimatu eeldus, on tegu toksilise nähtusega. Positiivne perfektsionism on müüt ja perfektsionismi olulisim kütus on teised inimesed.
Ehkki perfektsionism tundub armastusväärne nõrkus või suisa edu vältimatu eeldus, on tegu toksilise nähtusega. Positiivne perfektsionism on müüt ja perfektsionismi olulisim kütus on teised inimesed.
"Palun vabastada Eesti vahemikus ....–.... loodusõpetuse tunnist"*
Selle asemel, et spekulatiivses Euroopa Liidu trahvi hirmus end üles kütta, toetume faktidele ja vaidleme kokkulepped paremaks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Selle asemel, et spekulatiivses Euroopa Liidu trahvi hirmus end üles kütta, toetume faktidele ja vaidleme kokkulepped paremaks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Auto|Piloot. Uus Škodiaq on kohal. Kas nüüd tasub vana sissemaksuks anda?
Niigi äärmiselt ruumikas Škoda Kodiaq sai uue põlvkonnaga veelgi avaram, ent mitte ainult.
Niigi äärmiselt ruumikas Škoda Kodiaq sai uue põlvkonnaga veelgi avaram, ent mitte ainult.
Raadiohommikus: kinnisvarast ja planeeringutest
Äripäeva raadio neljapäevane hommikuprogramm võtab luubi alla kinnisvaraturu erinevad tahud ning heidab pilgu ka Tallinna linnaplaneeringule.
Äripäeva raadio neljapäevane hommikuprogramm võtab luubi alla kinnisvaraturu erinevad tahud ning heidab pilgu ka Tallinna linnaplaneeringule.
Hiiumaa plastitootja vajus miinusesse
Hiiumaa plastdetailide tootja M ja P Nurst kaotas eelmisel aastal käibes ja lõpetas aasta kahjumiga.
Hiiumaa plastdetailide tootja M ja P Nurst kaotas eelmisel aastal käibes ja lõpetas aasta kahjumiga.