Venemaa peatab gaasitarned?

Rainer Saad 16. juuni 2014, 10:06

Ukrainal oli täna kella üheksaks aega ära maksta Venemaale 1,95 miljardi dollari suurune gaasivõlg. Paraku pooled kokkuleppele ei jõudnud.

Gazprom kinnitas kõneluste läbikukkumist ning teatas, et kui Ukraina võlga ära ei maksa, peatatakse gaasitarned ning edasiste tarnete eest hakatakse nõudma ettemaksu. Ukraina sai eelmise presidendi Viktor Janukovõtšiga gaasile allahindlust, kuid pärast valitsuse vahetumist ja Krimmi annekteerimist, gaasi hinnale enam allahindlus ei kehti, kirjutas Reuters.

Gazpromi teatel on Ukraina koguvõlg gaasi eest 4,5 miljardit dollarit. Ukraina gaasioperaator Ukrtransgazi teatel pole nende töökorralduses täna muudatusi toimunud. Gazpromi allikas ütles Reutersile, et pärast kella 9 hommikul vähendati tarneid Ukrainale. Samas on gaasihiiglane lubanud ülejäänud Euroopat gaasiga varustada.

Täna esitas Gazprom Stockholmi rahvusvahelisele arbitraažikohtule 4,5 miljardi dollari suuruse võlanõude Ukraina vastu.  

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. June 2014, 14:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing