Electroluxi investorid täna õnnelikud

Mait Kraun 18. juuli 2014, 13:53

Maailma suuruselt teine kodutehnika valmistaja Electrolux ütles, et Euroopa majanduse taastumine on enam-vähem rööpas. Ühtlasi teatas ettevõte ka oma teise kvartali tulemused, mis olid üle ootuste.

Aastaid hädas olnud Euroopas, kuhu Electrolux müüb ühe kolmandiku oma toodangust, on nõudlus Electroluxi kodutehnika vastu hakanud kiiremini kasvama. Samuti on ettevõttele hästi mõjunud ka kulude kärpimine ning fookuse seadmine kallimatele seadmetele.

„Juba praegu näeme kulude vähendamise positiivset mõju. Märkimisväärselt on aidanud käivet tõsta ka sisseehitatud köögimööbli tootevaliku laienemine,“ ütles Electroluxi tegevjuht Keith McLoughlin avalduses.

Euroopa majanduste üldine taastumine on aga jätkuvalt sakris. Kasv kiireneb tasapisi Pürenee poolsaare riikides ja Suurbritannias, teises kvartalis on nõrgenemise märke näha aga Põhjamaades ja Prantsusmaal.

Rootslaste Electroluxi tegevuskasum tõusis 1,17 miljardi kroonini (127 mln eurot). Eelmine aasta samal ajal oli ettevõtte kasum 1,04 miljardit. Samuti ületati analüütikute ootusi, kes prognoosisid ettevõttele 1,07 miljardilist kasumit.

Muu hulgas müüb ettevõte oma tooteid ka Frigidaire’i, AEG ja Zanussi brändi nime all. Electroluxist suurem kodutehnika tootja Whirlpool teatab oma tulemused 23. juulil.

Electroluxi aktsia on täna tõusnud mõne tunniga 4,67 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2014, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing