Börs: viimase kuue aasta uimaseim reede

Raido Neemre 29. august 2014, 23:24

USA turud suundusid täna suurima kuulise kasvu poole alates veebruarist. Kasvule aitasid kaasa majandusadmed ning spektulatsioonid, et keskpangad jätkavad kasvu toetamist.

USA majandusandmete kohaselt kasvas augustis vastupidiselt ootustele tarbijate kindlustunne. Samas langes juulis tarbijate kulutuste hulk esimest korda viimase kuue kuu jooksul. Euroala inflatsioon aeglustus sellel kuul nõrgimale tasemele alates 2009. aastast, suurendades sellega survet Euroopa Keskpangale suurema hulga sularaha ringlisesse laskmiseks. 

USA börsid on esmaspäeval, 1.septembril seoses tööpühaga suletud ning tänu sellele oli kauplemine täna börsil viimase kuue aasta uimaseim. Viimase kaheksa päeva kauplemismaht on olnud alla 5 miljardi aktsia päevas, selgub Bloombergi andmetest.

Tesla Motors kasvas kõgi aegade kõrgeimale peale seda, kui elektriautode tootja teatas oma ühinemisplaanist Hiina ettevõtte China Unicomiga, ehitamaks üle riigi laadimisjaamu. Jaamade ehitamine aitaks maailma suurimal autoturul kaasa müüginumbrite kasvule.

Apple kasvas peale seda, kui Financial Times avalikustas, et ettevõte teeb koostööd Hollandi kiibitootja NXP-ga, kellega koos soovitakse arendada edasi mobiilimaksete süsteemi nutitelefonides.

Google teatas droonide arendamisest, mida hakatakse kasutama kaubavedudeks.

Indeksitest tegi Dow Jones 0,11% kasvu, sulgudes 17098,45 punktil. S&P 500 kasvas 0,33% ning lõpetas päeva 2003,37 punktil. Nasdaq tegi 0,50% kasvu ning sulgus 4580,27 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2014, 23:24
Otsi:

Ava täpsem otsing