• Jaga lugu:

  Kaubanduskoda: puidusektorist saamas Eesti visiitkaart

  Sel nädalal president Tooma Hendrik Ilvest riigivisiidil Norra Kuningriiki saatnud ettevõtjatest oli suurima esindatusega puidu- ja ehitussektori esindus, kelle jaoks oli visiit väga tulemuslik.

  Äridelegatsioonis osalenud Nordic Houses OÜ ja MTÜ Eesti Puitmajaliit juhatuse liige Argo Saul ütles, et puidusektor on meie IT-sektorilt sabast kinni saanud. „Kui varem toodi visiitidel eeskujuks meie e-riigi teenuseid ja tugevat IT-sektorit, siis seekord rõhutasid nii president kui väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Eesti arenevat puidusektorit. President tõi näite, kuidas Oslo kesklinnas on Eesti tootja poolt kokku pandud elamu. Selle üle on tõesti põhjust uhkust tunda,“ rääkis Saul.  Tema sõnul ekspordib Eesti puitmajaehituse sektor 90% oma toodangust ning Eesti on number 1 eksportöör Euroopas ja läinud mööda nii Soomest, Rootsist kui ka Saksamaast. „Alles mõned aastad tagasi vaatasime neile alt üles,“ tõdes Saul.
  Sauli sõnul aitas visiit kaasa kogu puidu- ja ehitussektori maine tõstmisele, tänu millele võetakse eestlasi nüüd veelgi tõsisemalt. Näitena juba toimivast koostööst rääkis Saul Eesti-Norra koostööprojektist, mille raames ehitatakse Bergenis maailma kõrgeimat, 14-korruselist puitehitist, kuhu Eesti ettevõte Kodumaja AS tarnib puidust mooduleid.
  Ka EA Reng Asi juhatuse liige Jüri Rass jäi visiidiga rahule ning rõõmustas selle üle, et  esindatud oli läbilõige kogu sektorist - oli nii ehitajaid, moodulmajade tootjad, projekteerijaid kui ka arhitekte. „Ei räägitud ainult ehitusest vaid ka ideedest ja innovatsioonist ehituses. Olime esindatud ühtse klastrina - selline lähenemine annab parema tulemuse ning aitab kõigi valdkondadele kaasa. Norrakas vajab mitmekordset kinnitust, et tegu on hea ja korraliku ettevõttega ning kvaliteetse tootega, alles siis on ta valmis tellima. Visiit aitas seda kinnitust taaskord anda. Saime oma sealsete koostööpartneritega tugevama sideme luua ning tegelikult mõjutavad visiidi tulemused kogu majandusharu tervikuna,“ ütles Rass.
  Kaubanduskoja peadirektor Mait Paltsi sõnul näitab ajaloo üks suurimaid äridelegatsioone selgelt meie ettevõtete väga suurt huvi sealse riigi ja selle võimaluste vastu. „Eksport Eestist Norrasse on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud. Suuresti tänu puitmajaehitusele, kuid ka metallkonstruktsioonide tootmise ja IT mainele teatakse meid seal üsna hästi. Visiit võimaldas seda positiivset teadmist veelgi võimendada. Väga hea oli kuulda sedagi, kuidas Norra tuntud ettevõtjad rääkisid oma kogemustest Eestiga ning julgustasid mõlema riigi ettevõtjaid veelgi aktiivsemalt koostöövõimalusi otsima,“ rääkis Palts.
  Kaubanduskoja korraldatud äridelegatsioonis osales seekord ligi 50 Eesti ettevõtjat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Linnamäe grupi firma müüb kaitseväele 10miljonilise välihaigla
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.