Prognoos: naftanõudlus langeb

Rainer Saad 11. september 2014, 13:55

Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) langetas juba kolmandat kuud järjest sel aastal naftanõudluse kasvu prognoosi.

IEA teatel kasvab sel aastal nafta päevane nõudlus 0,9 miljoni barreli võrra. Seda on 65 000 barreli võrra vähem kui möödunud kuu prognoosis ja 300 000 barreli võrra vähem alates juulist.

Agentuuri andmetel oli teises kvartalis nafta nõudlus 2,5 aasta madalaim ning seda Hiina ja Euroopa nõrkade majanduste tõttu. Sarnane trend peaks IEA teatel ka edasist nõudlust mõjutama. „Nõudluse kasvule on endiselt oodata suurenemist, kuid oodatav taastumise tempo näib olevat praegu vähenenud,” teatas IEA, kes prognoosib järgmisel aastal nõudluse suurenemist 1,2 miljoni barrelini päevas. Seda on siiski 100 000 võrra vähem kui eelmise kuu prognoosis.

Raportis tõi IEA välja eurotsooni, mis on ohtlikult lähedale jõudnud deflatsioonile. „Langevad euroala hinnad võivad kaasa tuua deflatsioonilise keerise, mis omakorda viib majandusaktiivsuse edasise vähenemiseni,” teatas IEA.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2014, 14:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing