Rainer Saad • 11. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Prognoos: naftanõudlus langeb

Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) langetas juba kolmandat kuud järjest sel aastal naftanõudluse kasvu prognoosi.

IEA teatel kasvab sel aastal nafta päevane nõudlus 0,9 miljoni barreli võrra. Seda on 65 000 barreli võrra vähem kui möödunud kuu prognoosis ja 300 000 barreli võrra vähem alates juulist.

Agentuuri andmetel oli teises kvartalis nafta nõudlus 2,5 aasta madalaim ning seda Hiina ja Euroopa nõrkade majanduste tõttu. Sarnane trend peaks IEA teatel ka edasist nõudlust mõjutama. „Nõudluse kasvule on endiselt oodata suurenemist, kuid oodatav taastumise tempo näib olevat praegu vähenenud,” teatas IEA, kes prognoosib järgmisel aastal nõudluse suurenemist 1,2 miljoni barrelini päevas. Seda on siiski 100 000 võrra vähem kui eelmise kuu prognoosis.

Raportis tõi IEA välja eurotsooni, mis on ohtlikult lähedale jõudnud deflatsioonile. „Langevad euroala hinnad võivad kaasa tuua deflatsioonilise keerise, mis omakorda viib majandusaktiivsuse edasise vähenemiseni,” teatas IEA.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt