• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalm: riik ei tohiks olla suurim maksumaksja

  Eesti Telekomi juht Valdo Kalm on ettevõtete makstud maksude avaldamine positiivne.Foto: Raigo Pajula

  Riigiasutused ei tohiks maksta iseendale enim tööjõumaksu, leiab Eesti Telekomi juht Valdo Kalm. Ettevõtete makstud maksude avalikustamine on tema sõnul aga igati tervitatav.

  Maksuamet avalikustas täna esmakordselt Eesti suurimad maksumaksjad. Andmetest ilmnes, et kümnest suurimast tööjõumaksu maksjast on seitse riigiasutused. Ettevõtetena maksab enim tööjõumakse Elion Ettevõtted AS.
  Eesti Telekomi juht Valdo Kalm ütles, et kui kümnest suurimast tööjõumaksu maksjast on koguni seitse riigiasutused, on tegu halva näitega. Tema sõnul on loogiline, et riigiasutustes lihttööd naljalt ei leia, ent kui riigi osakaal on tööjõumaksu laekumises niivõrd suur, on turu osakaal paigast ära. „See ei tohiks kindlasti nii olla,“ märkis ta. Kalm lisas, et riigil on vaja tõsiselt ohjata palgakasvu ja hinnata adekvaatselt tööperekondi ja loodavat väärtust ehk tööefektiivsust.
  Maksuameti avaldatud andmed ettevõtete makstud maksude kohta on Kalmi sõnul igati positiivne. „Ma olen üldse läbipaistvuse poolt. See on ärikultuuri üks osa,“ lausus Kalm. Tema sõnul on loogiline, kui ettevõtted näitavad ka enda investeeringuid ja makstud dividende. „Ma ei näe selles mitte mingit probleemi,“ ütles Kalm, lisades, et mõistagi on maksude maksmisel oma loogika – mida suurem ettevõte ja rohkem töötajaid, seda rohkem ka makstakse.
  Nii Elionis kui ka EMTs on Kalmi sõnul alati olnud raamatupidamises printsiibiks, et kõhkluse korral, kas tuleb mingi tehingu pealt makse maksta või ei, siis seda pigem tehakse. „See peaks ka maksuameti tabelis kajastuma, et oleme riigi ees ausad,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Reklaamiagentuuride TOPi võitja: eelmise aasta eesmärk oli püsimajäämine
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.