Liviko maksis ligi 4 miljonit eurot rohkem makse

10. oktoober 2014, 15:25
Liviko AS juhatuse esimees Janek Kalvi leiab, et maksuameti avaldatud andmed pakuvad paljut, mille üle arutleda.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141010/NEWS/141019968/AR/0/AR-141019968.jpg

Liviko AS maksis augustis ja septembris 3,7 miljonit rohkem makse, kui on kirjas maksuameti täna avaldatud tabelis.

Maksuamet avaldas täna andmed ettevõtete makstud maksudest. Selle järgi on Liviko AS 16. kohal, olles augustis ja septembris maksnud riigile 6,1 miljonit eurot. Liviko AS juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul on ettevõte tegelikult maksnud aga umbes 3,7 miljonit eurot rohkem makse. Kalvi seletas, et Liviko kasutab Smarteni aktsiisiladu ja tulenevalt lepingust maksab küll Liviko makse, kuid Smarten deklareerib selle.

Kalvi lisas, et teavitas sellest juba ka maksuameti peadirektorit Marek Helmi ja Liviko finantsjuhti. "Leppisime kokku, et edaspidi arvestatake meie makstud maksude kajastamisel ka aktsiisilao summasid," ütles Kalvi.

Seega on augustis ja septembris Liviko Eesti riigile tasutud maksude koondsumma 9 859 420,53 eurot, mis paigutab ettevõtte suurimate maksumaksjate seas 8. kohale.

Kalvi lisas, et tema arvates on maksuameti avaldatud andmed ettevõtete maksude kohta siiski väga positiivne. "Neis numbrites peitub väga palju, mille üle arutleda," märkis Kalvi. Tema sõnul näitab tabel selgelt, kui palju panustavad ettevõtted riigikassa täitumisele. "Arvan, et paljud inimesed ei oska sellele enne tabeli ilmumist tähelepanu pööratagi. Kahtlustan, et isegi osad poliitikud ei teadnud, kui suur ettevõtjate panus on," ütles ta.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2014, 15:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing