Maarit Eerme • 10. november 2014 kell 13:38

4% e-kauplejate müügitingimused on seadusega kooskõlas

Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste  Foto: Veiko Tõkman

Tarbijakaitseameti läbiviidud uuringu tulemusena selgus, et 4% e-kauplejate müügitingimused on kooskõlas (uue) võlaõigusseadusega, mis hakkas kehtima tänavu 13. juunist.

Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste peab e-kaubanduse arengut Eestis muljetavaldavaks, kuid nentis, et koos sellega tekib juurde ka probleeme. „Mida kiiremini e-kaubanduse maht kasvab ehk uut raha süsteemi kaudu ümber jagatakse, seda rohkem tekib selles äris juurde konkurentsi, sealhulgas paraku ka kõlvatut konkurentsi, mis ettevõtmise usaldusväärsust ohustab,“ ütles ta.

2014. aasta 13. juunil jõustusid võlaõigusseaduse muudatused, millega tuli e-kauplejatele uusi nõudeid ja mis reguleerib täpselt seda, millist teavet peavad e-poed tarbijatele enne lepingu sõlmimist andma.

Tarbijakaitseamet uuris 203 veebikauplust (neist ligi veerand kuulub Eesti e-kaubanduse liitu), et kas ettevõtted on oma e-poe kohandanud vastavalt võlaõigusseaduse muudatusele või mitte. Uuringu tulemustest selgus, et 4% e-kauplejate müügitingimused on kooskõlas (uue) võlaõigusseadusega. 

Loe Äripäeva teemaveebist kaubandus.ee, kus olid peamised puudused ja kuidas e-kaupmehed saaksid sellega enda usaldusväärsust tõsta. 

Hetkel kuum