• Jaga lugu:

  Töösõit peab olema usutav

  Töö ja lõbusõit olgu lahus.Foto: Raul Mee, Äripäev

  MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnutsi vaatab maksuhaldur sõidukite käibemaksuarvestuse kontrollimisel kahte poolt. Esiteks, millised nõuded ettevõte ise oma sõiduautode kasutamisele on seadnud ja teiseks, kui usutav on sõiduki ettevõtluse tarbeks kasutamine.

  Ettevõtluses kasutatavate sõidukite käibemaksupiirang on tekitanud segadust selles osas, mis on erasõit ja töösõit ning kuidas töösõite tõendada.
  Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhata Evelyn Liivamägi selgitab, et kui näiteks müügiesindaja töötab kodukontoris, pargib ettevõttele kuuluvat autot kodus ning tõesti üldse erasõite ei tee, saab sisendkäibemaksu maha arvata 100%. „Aga näiteks juhul, kui müügiesindaja peres rohkem autosid pole ning tema kodukontori lähedal puudub ühistransport, siis ei ole eluliselt usutav, et tööandja autot erasõitudeks ei kasutata,“ juhib Liivamägi tähelepanu.
  Töösõitude tõendamisele konkreetseid nõudeid ei ole
  Liivamägi sõnul ei kehtesta käibemaksuseadus konkreetseid tõendamise nõudeid, seega GPS ei ole kohustuslik. Kontrollimisel vaatab maksuhaldur seda, millised nõuded/eeskirjad ettevõte ise oma sõiduautode kasutamisele on seadnud ja kuidas nendest kinnipidamist jälgitakse. Sõidupäeviku kasutamisel tuleb sinna lisaks odomeetri näidule märkida ka sõidu eesmärk ning kui muud asjaolud (ettevõte tegevuse iseloom, tankimiste andmed jne) ei tekita kahtlusi, et sõidupäeviku andmed võiksid olla valed, siis aktsepteeritaksegi sõidupäevikusse kirja pandut.
  Maksuhalduri vastuseid loe pikemalt Äripäeva teemaveebist raamatupidaja.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.