Salatsemine Vene riigifirmades saab lõpu

22. detsember 2014, 15:45
Rosnefti juht Igor Setšin peab avalikustama oma tulud
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141222/NEWS/141229954/AR/0/Igor-Setšin.jpg

President Vladimir Putini lähiringi kuuluvad Venemaa Raudtee juht Vladimir Jakunin, Rosnefti president Igor Setšin ja Gazpromi juht Aleksei Miller ning teised riigifirmade juhid peavad vastavalt valitsuse määrusele avalikustama oma tulud ettevõtte kodulehel, vahendas Vedomosti.

Riigifirmade juhid peavad esitama andmed oma kuludest, varadest ja kohustustest. Samuti ülevaate abikaasade ja alaealiste laste kuludest ja tuludest.

Nimekirja, kellele selline kohustus laieneb, kuulub 62 ettevõtet, nende hulgas Venemaa autoteed, Aeroflot, Rosatom, Rosnano, Šeremetjevo, Venemaa võrgud, Sberbank, Sovkoflot, VTB, Rusgidro, Rostelekom, Inter RAO EES jpt

Vene meedia teeb juba nalja, et lõpuks saab Igor Setšini palga teada ka president Vladimir Putin. Nimelt väitis Putin eelmisel nädalal antud üleriigilises intervjuus, et ei tea Rosnefti juhi teenistuse suurust.

Setšin on kiivalt püüdnud oma tulusid varjata. Pärast seda, kui Forbes avaldas mullu Venemaa enimteenivate juhtide edetabeli, kus Setšin hõivas 50 mln dollariga esikoha, kaebas Rosnefti juht ajakirja kohtusse. Kuni kohtuvaidluse lõpuni kohustus Forbes Setšini andmeid mitte avaldama, mistõttu tänavusse edetabelisse ta enam ei mahtunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2014, 15:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing