Äripäev • 23. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Vene pankurid saavad triljon rubla abi

Pangad said triljon rubla  

Venemaa pankurid veensid valitsust eraldama neile üks triljon rubla, et suurendada esimese taseme kapilatinõudeid. Selleks tuleb välja osta pankade pikemaajalisemaid võlgu, võimalik, et tähtajatuid, kirjutas Vedomosti.

Esmaspäeval 19. detsembril võttis Riigiduuma vastu korraga kolme lugemisega vastu seaduse, milles nähakse ette pankade rekapitaliseerimist riigieelarvest ühe triljoni rublaga (ligi 15 mld eurot) läbi föderaalsete võlakirjade.

Selline vajadus tekkis valitsuse hinnangul seoses rubla kursi järsu langusega. Samalaadne skeem mõeldi tegelikult välja juba 2008-2009 aasta kriisi ajal. Täpseid nõudeid, kellele eelarve raha eraldada, seaduseprojektis ei ole.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt