• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bonnieri preemia võitis Kärt Anvelt

  Kärt AnveltFoto: Andras Kralla

  Eesti olulisim ajakirjandusauhind Bonnieri preemia läks tänavu Eesti Päevalehe ajakirjanikule Kärt Anveltile dopinguarst Vitali Bernatski ülestunnistuste kajastamise eest.

  Teised tänavused Bonnieri nominendid olid Marta Jaakson ja Hannes Sarv Äripäevast ning Piret Reiljan ja Koit Brinkmann samuti Äripäevast.
  Kärt Anvelt valiti Bonnieri preemia nominendiks mullu jaanuaris ja juunis Eesti Päevalehes ilmunud lugudega dopinguarst Vitali Bernatskist. Laia kõlapinna tekitanud dopinguarsti ülestunnistus päädis sellega, et kahtlusalused sportlased isegi ei proovinud spetsiaalses komisjonis süüdistusi ümber lükata. Lugude seeria tagajärjel karmistati seadusandlust, mille järgi on dopingu kasutamine nüüd teise astme kuritegu.
  Marta Jaaksoni ja Hannes Sarve valis žürii nominendiks Äripäevas mullu juunis ilmunud lugudega tankistiteenuse ostmisest. Ajakirjanduslik eksperiment näitas, kui lihtne on vabaneda võlgades firmadest ja jätta variisikute abil võlad tasumata.
  Piret Reiljan ja Koit Brinkmann said nominendiks Äripäevas septembris ilmunud lugudega Olerexist suurpetturi skeemis. Ajakirjanikud avalikustasid, kuidas Eesti suured ja tuntud kütusemüüjad eesotsas Olerexiga turustasid maksudest "puhtaks pestud" kütust ja aitasid riiki petta. Lugude ilmumise järel teatas osa kliente, et loobuvad Olerexist kütuse ostmisest.
  Bonnieri preemiale kandideeris 17 tööd. Auhinna suurus on 40 000 Rootsi krooni ja selle annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.
  Žürii tööd juhtis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed on Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja kohusetäitja Tiina Reinart, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.
  Bonnieri preemia varasemad võitjad
  1995 Tarmo Vahter (Eesti Ekspress)
  1996 Enno Tammer (Postimees)
  1997 Kaja Koovit, Väinu Rozental (Äripäev)
  1998 Kärt Karpa (Eesti Päevaleht)
  1999 Peep Sooman (Äripäev)
  2000 Taivo Paju (Postimees)
  2001 Anneli Ammas (Eesti Päevaleht)
  2002 Mihkel Kärmas (Eesti Ekspress)
  2003 Sulev Vedler (Eesti Ekspress)
  2004 Birgit Püve (Eesti Ekspress)
  2005 Peeter Raidla (Äripäev)
  2006 Kadi Heinsalu (Äripäev)
  2007 Krister Kivi, Janar Filippov (Eesti Ekspress)
  2008 Tarmo Vahter (Eesti Ekspress)
  2009 Piret Reiljan (Äripäev)
  2010 Tuuli Koch (Postimees)
  2011 Rasmus Kagge, Mihkel Kärmas (Eesti Rahvusringhääling)
  2012 Piret Reiljan (Äripäev)
  2013 Margus Järv ja Dannar Leitmaa (Eesti Ekspress)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA ekspertide kogu hääletas laialdase kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiameti (FDA) ekspertide kogu Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiameti (FDA) ekspertide kogu Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.